Primul transport de ajutoare alimentare a ajuns la Miercurea Ciuc

( Votări)160 vizualizări

În data de 18 august a ajuns la Miercurea Ciuc primul transport de alimente asigurat de Planul european de ajutoare alimentare. Împărţirea acestor ajutoare va fi efectuată de către autorităţile publice locale sub coordonarea Consiliului Judeţean Harghita.

Transportul de alimente asigurat de Planul european de ajutoare alimentare include în acest an pe lângă făina de grâu şi zahăr, făină de porumb, biscuiţi, paste uscate şi lapte praf. Primul transport cuprinde douăzeci de tone de făină, nouăsprezece tone de paste uscate şi unsprezece tone de biscuiţi. Până la sfârşitul lunii Consiliul Judeţean Harghita se aşteaptă la livrarea a altor patruzeci de tone de făină şi făină de porumb, nouăsprezece tone de paste uscate şi unsprezece tone de biscuiţi. 

Lista nominală a persoanelor îndreptăţite este în curs de întocmire, conform estimărilor vor primi alimente mai mult de patruzeci şi doi de mii de persoane. Transportul este continuu, alimentele în cantitate totală de o mie două sute de tone vor ajunge în judeţul Harghita până la 31 decembrie. Transportul va fi trimis autorităţilor publice locale începând de luna septembrie.

Ajutoarele vor fi împărţite acelor familii, a căror venit este sub pragul de venit minim stabilit la nivel naţional, respectiv şomerii, pensionarii cu o pensie sub 400 lei, precum şi persoanele cu dizabilităţi grave neinstituţionalizate. În situaţia în care o persoană face parte din două dintre categoriile amintite mai sus, va primi un singur pachet de alimente.

„Consiliul Judeţean Harghita asigură un ajutor logistic autorităţilor publice locale, ca astfel ajutoarele să ajungă fără impediment la cei nevoiaşi” a declarat Borboly Csaba, cu ocazia sosirii primului transport de alimente.

  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774