Primire fastuoasă a sportivilor paralimpici, Novák Károly Eduárd şi Török Imre

( Votări)52 vizualizări
Câteva sute de persoane au participat marţi, 11 septembrie la sărbătoarea organizată în piaţa Libertăţii din Miercurea-Ciuc în cinstea proaspăt întorşilor sportivi de la jocurile paralimpice de de Londra, Novák Károly Eduárd şi Török Imre. 
 Organizatorul evenimentului, Pál-Pál Előd a ţinut să reamintească performanţa extraordinară obţinută de Ede în prima zi a lunii septembrie. „Este o mândrie că avem un campion paralimpic! Ne mândrim şi îl apreciem enorm pe Ede pentru tăria de caracter şi determinarea care l-au ajutat să-şi stabilească un loc bine meritat atât în lumea sportivă, cât şi în celelalte domenii de activitate. Novák Károly Eduárd este un adevărat model pentru fiecare dintre noi”, a afirmat Pál-Pál Előd.
În discursul său, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a ţinut să menţioneze că mişcarea paralimpică a devenit cunoscută în întreaga ţară. „Oraşul a putut vedea, ţinutul a putut învăţa, o ţară întreagă a putut experimenta faptul că orice este posibil, rodul muncii susţinute având ca rezultat atingerea celor mai înalte culmi!” – a ţinut să menţioneze primarul localităţii, care cu această ocazie i-a înmânat campionului Premiul Pro Urbe.
Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a catalogat primirea entuziastă a sportivilor paralimpici în piaţa Libertăţii, ca fiind un adevărat regal. „Succes şi vis – cuvinte care de câteva zile sunt asociate cu această regiune, cu oamenii care trăiesc aici, canalele de televiziune de la Bucureşti vorbesc în mod pozitiv şi plăcut, recomandându-ne adesea drept model de reuşită. Ede a reuşit, ceea ce noi politicieni rareori reuşim, ca mare parte a ţării să ne recunoască meritele. Mulţumim pentru acest lucru!” – au fost cuvintele preşedintelui consiliului judeţean. Aceleaşi mulţumiri i le-a adresat şi lui Török Imre şi tuturor sportivilor care au contribuit la ascensiunea regiunii, a judeţului şi a întregului Ţinut Secuiesc. „Vă doresc continuarea activităţilor cu succes şi obţinerea de medalii, să deveniţi un model demn de urmat pentru generaţiile viitoare”, a spus preşedintele consiliului judeţean.
La încheierea evenimentului au fost proiectate două filme scurte despre Novák Ede, după care cei doi sportivi paralimpici au oferit autografe suporterilor. Evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc.
 
Miercurea-Ciuc, 12 septembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774