Pot fi demarate lucrările de reabilitare pe DJ 123A

( Votări)55 vizualizări

A fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare pe sectorul de drum dintre Sâncrăieni şi Tuşnad

 

În data de 6 decembrie 2010, în sediul primăriei din Sânsimion, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi reprezentantul firmei executante au semnat contractul de lucrări privind reabilitarea drumului judeţean 123A între localităţile Sâncrăieni şi Tuşnad. La eveniment au participat Korodi Attila deputat, Becze István şi Rafain Zoltán consilieri judeţeni, precum şi primarii, viceprimarii, consilierii locali ai localităţilor în cauză, demnitarii bisericeşti, specialiştii consiliului judeţean, respectiv din partea Direcţiei Apelor Olt, Sistemului de Gospodărire a Apelor Harghita, inginerul Darvas János.

Înaintea semnării contractului, Borboly Csaba a avut o întâlnire cu participanţi cu privire la detaliile proiectului. A solicitat primarilor interesaţi ca după consultarea detaliată a proiectului să semnaleze eventualele observaţii legate de acesta, pentru a-l putea modifica în funcţie de necesităţi. A accentuat: „Cel mai important aspect este să ne consultăm cu localnici şi în funcţie de posibilităţi să modificăm proiectul, deoarece ei sunt beneficiarii finali ai investiţiei.” Borboly a amintit ca un exemplu demn de urmat lucrările de reabilitare pe DJ132, în cazul căruia au avut dezbateri cu localnici. Această idee a fost întărită şi de Korodi Attila. În opinia lui, acest drum va putea fi utilizat cu mici lucrări de întreţinere pe o perioadă de cel puţin zece ani, astfel este foarte important colaborarea între localnici, primării şi firma de execuţie.

În urma dezbaterilor, lucrările vor fi demarate în acest an în acele localităţi în care proiectul existent coincide în cea mai mare măsură cu dorinţele localnicilor şi unde pot fi implementate în timpul cel mai scurt eventualele propuneri de modificare.

Conform celor ce am relatat şi mai înainte, pe un sector de 14,6 km ai DJ123A care traversează localităţile Tuşnad, Vrabia, Cetăţuia, Sânsimion, Sântimbru şi Sâncrăieni vor fi schimbate 30 de canale de scurgere, vor fi reabilitate şase poduri,  respectiv partea carosabilă, vor fi amenajate trotuarele, şanţurile de scurgere şi intrările în curţile caselor. Partea carosabilă cu o lăţime de şase metri va avea o fundaţie din piatră spartă cu un strat de balast, pe care se va întinde stratul de asfalt. În localităţile în cauză lungimea totală a trotuarelor şi şanţurilor reabilitate va fi aproximativ de şapte mii de metri.

Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Harghita la investiţia cu o valoare totală de peste 47 milioane de lei este de numai 2%, ceea ce înseamnă doar 1,3 milioane de lei. Un procent de 11,5% va fi asigurată din bugetul de stat, iar restul se va asigura din Fondul European de Dezvoltare Regională prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774