Pod şi drum nou

( Votări)67 vizualizări
În cadru festiv a avut loc în data de 9 decembrie, predarea lucrărilor la podul de pe porţiunea aflată pe drumul judeţean DJ 131 din localitatea Sânpaul. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, vicepreşedintele consiliului judeţean Sófalvi László, parlamentarul Antal István, Demény Gábor şi Pálffy Domokos, consilieri judeţeni, respectiv reprezentanţii firmei care au executat lucrările.  
 „Reparaţia acestui pod a fost aşteptată de multă lume; iată acum este gata” a afirmat preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba, adăugând faptul că lucrările la acest pod vechi de aproape 100 de ani, au fost finalizate într-un timp scurt şi că de mai bine de 15 ani nu s-au realizat în zonă investiţi de acest fel care să contribuie deplasarea autovehiculelor în condiţii de siguranţă şi în acelaşi timp şi la buna comunicare dintre localităţi judeţene.
„Cu siguranţă că asfaltarea drumului este o realizare mai vizibilă decât refacerea unui pod, însă refacerea acestui pod este cu atât mai importantă cu cât acest lucru se realizează în perioadă de criză şi că s-a renunţat la alocarea de fonduri pentru alte localităţi pentru ca această realizare să poată fi realizată în regiunea Odorhei” – a afirmat Borboly Csaba.
Preşedintele consiliului judeţean a ţinut să le mulţumească pentru răbdare locuitorilor, angajaţilor de la Udvarhelyi Híradó care au semnalat aproape zilnic faptul că podul se află într-o stare de degradare avansată şi totodată a apreciat munca depusă de firma de construcţii care s-a ocupat de aceste lucrări.
Vicepreşedintele consiliului judeţean Sófalvi László, a spus să podul refăcut a trecut prin două războaie mondiale şi şi-a exprimat speranţa că podul cel nou va dura la fel de mult. Acesta le-a mai spus locuitorilor că pentru ca podul să fie durabil,este necesar să fie folosit ca atare.
A urmat predarea lucrărilor de reabilitare ale porţiunii drumului judeţean DJ 133 cuprinsă între localităţile Sânpaul–Orăşeni.
„Până la Orăşeni s-a pus un strat de asfalt. De aici şi până la graniţa judeţului, drumul este destul de bun, iar pentru ca toată porţiunea de drum să arate bine am hotărât să efectuăm lucrări de plombare a drumului din localitate. Dacă vremea ne va permite, atunci în decursul acestui an, cel mai târziu în primăvara anului viitor, vom asfalta şi acest drum” a afirmat Borboly Csaba
Preşedintele consiliului judeţean a reamintit faptul că lucrările din această zonă a judeţului s-au realizat dintr-un buget redus, motiv pentru care consiliul judeţean nu va înapoi la bugetul de stat nici un leu şi lucrările de reabilitare a drumurilor din judeţ vor continua, atâta timp cât va permite vremea. Nu departe de locul în care a avut loc predarea noului pod, lucrările de asfaltare ale DJ 131 sunt în curs de desfăşurare, aici porţiunea de drum deja asfaltată măsoară aproximativ 6 kilometri.
 
Miercurea-Ciuc, 9 decembrie 2010
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774