Planuri de viitor în judeţul Harghita

( Votări)40 vizualizări
„Cultura este acel segment prin intermediul căruia administraţia publică are libertatea cea mai mare de exprimare, astfel în judeţul Harghita poate să se înfătuiască mai lesne strategia culturală”, sunt cuvintele rostite de preşedintelele Consiliului Judeţean Harghita la conferinţa Cultura în judeţul Harghita 2020, organizată în dată de 13 noiembrie de către Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Harghita, Consiliul Judeţean Harghita şi Grupul PONT. În opinia preşedintelui consiliului judeţean, rolul culturii poate fi definitoriu în dezvoltarea regională, deoarece prin intermediul acesteia putem atrage nu numai turiştii în zonă, ci are şi un rol însemnat în stimularea economiei. 
 Preşedintele consiliului judeţean a ţinut să menţioneze faptul că pentru construirea unui viitor prosper, colaborarea este vitală, iar valorile culturale existente în Ţinutul Secuiesc trebuie promovate mai bine. Acesta a mai adăugat faptul că în momentul de faţă în subordinea Consiliului Judeţean Harghita se află opt instituţii culturale, iar pe viitor se doreşte ca tot mai mulţi bani să fie alocaţi activităţilor culturale.
Farkas András, directorul Grupului PONT a ţinut o prezentare a cărui subiect a fost reprezentat de proiectele europene din domeniul cultural. Potenţialul din domeniul cultural este imens, de aceea trebuie folosit prin intermediul parteneriatelor. În acest domeniu se pot accesa fonduri şi pentru finanţarea evenimentelor destinate tinerilor, un rol important în dezvoltarea comunităţilor locale îl au de asemenea şi grupurile Leader.
Biró A. Zoltán, decanul Universităţii Sapientia a vorbit despre necesitatea schimbării de atitudine şi în domeniul programelor culturale. În continuarea conferinţei au ţinut prelegeri pe această temă experţi din diferite domenii. Scopul acestei conferinţe a fost punerea în lumină a rolulului culturii în procesul de dezvoltare regională a judeţului. Evenimentul este continuarea unei serii de cursuri de perfecţionare interculturale, iar rezultatul final acestor demersuri se doreşte a fi întocmirea unui potrofoliu şi a unei strategii culturale la nivel judeţean.
 
Miercurea-Ciuc, 13 noiembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774