Noi echipamente la secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului de Urgenţă Judeţean din Miercurea-Ciuc

( Votări)343 vizualizări
Cu finanţarea Consiliului Judeţean Harghita, secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a fost dotată cu accesoriile necesare intervenţiilor chirurgicale laparoscopice. Noul echipament şi intervenţiile laparoscopice au fost prezentate luni, 15 octombrie, la sediul spitalului judeţean într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, la eveniment participând conducerea spitalului judeţean şi cea a secţiei de obstetrică şi ginecologie.  
 – Suntem în măsură să vă dăm o veste bună, şi anume faptul că începând de azi la spitalul nostru există posibilitatea efectuării de intervenţii chirurgicale laparoscopice – a anunţat Demeter Ferenc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.
În anul 2011 Ministerul Sănătaţii a achiziţionat din fonduri oferite de Banca Mondială un nou laparoscop, iar la intevenţiile repetate ale ministrului sănătăţii din acea vreme, Cseke Attila, acest echipament medical a fost repartizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc. Laparoscopul a fost folosit încă de atunci la micile intervenţii chirurgicale ginecologice.
Pentru ca laparoscopul să poată fi folosit pentru intervenţiile chirurgicale complexe, prin finanţare din partea Consiliului Judeţan Harghita s-a reuşit achiziţionarea echipamentelor conexe necesare.
–\tCu preţul a aproape jumătate de kilometru de drum asfaltat, şi anume cu 250.000 lei am finanţat spitalul pentru realizarea acestei investiţii. Această sumă reprezintă aproape întreaga valoare de achiziţionare a laparoscopului – a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, la conferinţa de presă. Borboly Csaba a mai adăugat: – Am încredere, iar faptele au demonstrat deja acest lucru, că medicii specialişti de la acest spital sunt persoane calificate. Mă bucură enorm faptul că aceste echipamente conexe nu au fost cumpărate în zadar, iar de la achiziţionarea acestora de săptămâna trecută s-au efectuat deja două intervenţii de acest fel. În legătură cu lucrările de modernizare care se efectuează în spital, preşedintele consiliului judeţean a spus: – De când a fost preluat acest spital în subordinea consiliului judeţean, aici este şantier, deoarece încontinuu se munceşte şi se renovează. Le cer scuze locuitorilor pentru eventualele neplăceri cauzate de aceste lucrări, totodată apelez la răbdarea acestora, deoarece la sfârşitul acestei perioade, populaţia va beneficia de unul dintre cele mai eficiente servicii medicale din judeţ. Am speranţa că cel mai puternic spital din regiune va fi cel de la Miercurea-Ciuc.
Vitos Attila, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc este de părere că pe lângă modernizarea infrastructurii medicale, foarte importantă este lărgirea paletei de servicii medicale oferite. Acesta a mai precizat faptul că achiziţionarea acestor echipamente conexe necesare intervenţiilor chirurgicale complexe este foarte importantă, având în vedere că preţul de achiziţionare al acestora se apropie foarte mult de preţul cu care a fost achiziţionat laparoscopul. Fără aceste accesorii nu sunt posibile intervenţiile chirurgicale laparoscopice complexe.
În momentul de faţă Hompoth György, medic în cadrul secţiei de obstetrică şi ginecologie, are calificarea necesară pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice de acest fel, fiind totodată cel care a realizat primele două intervenţii chirurgicale de acest fel, asistat de medicul chirurg Lökös Csaba.
Medicul specialist al secţiei de obstetrică şi ginecolog Hompoth György a afirmat că în Occident avantajele intervenţiilor laparoscopice sunt demult recunoscute, dar totodată sunt cunoscute şi greutăţile acestora.
– Acest fenomen şi aceste greutăţi am încercat să le învingem anul trecut în octombrie, când, cu sprijin exterior şi cu aparatură luată în împrumut, am efectuat primele intervenţii complexe laparoscopice, şi anume îndepărtarea uterului şi îndepărtarea fibroamelor prin păstrarea uterului. Au fost două promisiuni mari, anul trecut din partea consiliului judeţean şi din partea conducerii spitalului, că se vor achiziţiona echipamentele necesare care ne lipsesc pentru aceste intervenţii, respectiv că efectuăm aceste intervenţii, deci vă asigurăm că aceste accesorii nu vor rămâne nefolosite. Avantajele intervenţiilor laparoscopice s-au văzut, în ziua operaţiei pacientele s-au putut deplasa, disconfortul, comparativ cu intervenţiile chirurgicale tradiţionale, fiind minim – a precizat medicul.
În legătură cu echipamentul medical destinat histeroscopiiilor, medicul a precizat că odată cu achiziţionarea acestuia se vor putea efectua intervenţii total inovative şi mult mai facile, în cavitatea uterului.
Polgár Mihály, medicul primar al secţiei de obstetrică şi ginecologie şi-a exprimat speranţa în legătură cu utilitatea histeroscopului şi a diagnosticărilor care se vor face cu ajutorul acestuia. Voicu Camelia medic specialist, a afirmat că se specializează pentru folosirea acestui echipament, totodată adăugând că mai sunt necesare şi alte echipamente la secţia de ostetrică şi ginecologie.
La conferinţa de presă a fost prezent personalul secţiei de obstetrică şi ginecologie şi reprezentantele Asociaţiei Csíki Anyák. Totodată reprezentanţii presei au putut vizita secţia de obstetrică şi ginecologie, renovările şi invetiţiile efectuate până în momentul de faţă.
 
Miercurea-Ciuc, 15 octombrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774