Ministerul Mediului să completeze echipa care evaluează pagubele

(0 Votări)8 vizualizări

Borboly Csaba s-a adresat ministerului în cazul ursului care face pagube de trei zile în zona localității Păuleni-Ciuc. Președintele Consiliului Județean Harghita cere, ca ministerul să completeze echipa care se ocupă cu evaluarea pagubelor din cadrul agenției de mediu din județul Harghita.

De această completare este nevoie deoarece numai în ultimele trei zile s-au raportat mai multe cazuri, personalul de la agenție este supraîncărcată.

Președintele județului Harghita totodată roagă oamenii din județul Harghita, ca să-și anunțe animalele la consiliile locale, ca aceste să fie incluse în registrele agricole. Nu pot fi cerute compensări după animalele care nu apar în registrele agricole.

Înregistrările în registrul agricol se fac la primării, și nu implică plata taxe. Evaluarea pagubelor în cazul atacului unui urs se face în primării, comisia de evaluare trebuie să conține și un angajat al agenției de mediu.

Președintele Consiliului Județean Haghita roagă totodată oamenii din Păuleni Ciuc ca să trimită toate documentele pe care le au despre atacul ursului – fotografii, video, etc. – la adresa info@borbolycsaba.ro. Borboly Csaba crede că trebuie justificată cît mai bine că ursul consituie un pericol permanent pentru oameni din localitate pentru cererea de relocare adresată ministerului.

Borboly Csaba cere ferm ministerului să-și facă treaba, ca urșii să nu reprezinte un pericol continuu pentru oameni în județul Harghita, ca oamenii să trăiască în liniște fără teama de atacul unui urs.

Despre ceea ce a făcut Consiliul Județean Harghita referitor la pagubele făcute de urși:

https://judetulharghita.ro/daune.html

Miercurea-Ciuc, 16 iulie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774