Localitatea Sânsimion va fi gazda Zilei celor o mie de fete secuience

(1 Votări)88 vizualizări

Ziua celor o mie de fete secuience va avea loc în data de 5 iulie la Șumuleu-Ciuc. În comparație cu edițiile din anii trecuți, anul acesta organizatori s-au străduit să aducă îmbunătățiri și noutăți. Una dintre acestea are în vedere închirierea de costume populare. Această inițiativă aparține unei firme care cu ocazia acestei sărbători este dispusă să ofere spre închiriere  costume populare.

O altă noutate este prezența unui fotograf din județul Covasna, iar cei care vor dori să imortalizeze momentul în care au îmbrăcat costumul popular, o vor putea face într-un spațiu special amenajat în acest sens. S-a reușit de asemenea obținerea de rezultate remarcabile vizavi de păstrarea tradițiilor, muzicii și dansului tradițional, iar această sărbătoare are printre altele și menirea de a promova costumul popular. La fel ca și la edițiile anterioare, va exista un spațiu în care persoanele îmbrăcate în costum popular vor putea să se înregistreze.
Conform organizatorilor – Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, Ansamblului Național Secuiesc Harghita și Fundația „Ziua celor o mie de fete secuience”, în parteneriat cu consiliile județene Harghita și Covasna – această sărbătoare se dorește a fi un eveniment al întregii regiuni și care să coopteze cât mai mulți participanți îmbrăcați în costum popular. Ziua celor o mie de fete secuience este unul dintre cele mai semnificative evenimente pe care le susține Consiliul Județean Harghita, existând în acest sens și o colaborare între Consiliul Județean Harghita și Consiliul Județean Covasna.
În programul artistic sunt angrenate 26 de grupuri de dans popular, muzicieni, dar și fanfară. Pe dealul Șumuleu se va organiza târg și expoziție de produse artizanale, spectacolul Ansamblului Național Secuiesc Harghita, prezentare și premierea celor mai frumoase  costume populare. Pe parcursul întregii zile se vor desfășura ateliere de cusut, la care pot participa toți cei interesați.
Organizatorii susțin că această zi se dorește a fi o sărbătoare a familiilor, a întâlnirii și a promovării valorilor tradiționale. Siguranța participanților va fi asigurată la fața locului de membrii pompierilor voluntari din localitatea Sânsimion, localitate care a fost desemnată în acest an gazdă a evenimentului, și de husari. De asemenea, la fața locului va fi prezent și personal medical.


Miercurea-Ciuc, 26 iunie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774