La Miercurea-Ciuc s-a inaugurat centrul de permanenţă al medicilor de familie

(0 Votări)458 vizualizări
Seara şi la sfârşit de săptămână în cazul urgenţelor minore puteţi beneficia serviciile acestui centru 

Începând din data de 13 aprilie, la Miercurea-Ciuc pe bulevardul Frăţiei, nr. 16, va funcţiona al treilea centru de permanenţă al medicilor de familie din judeţul Harghita. Şapte medici şi şapte asistenţi vor deservi populaţia din reşedinţa de judeţ şi din localităţile din împrejurimi, atât pe timpul nopţii şi la sfârşit de săptămână, cât şi în zilele de sărbătoare.

Inaugurarea oficială a acestui centru a avut loc marţi, 3 aprilie, în prezenţa viceprimarului oraşului Miercurea-Ciuc Antal Attila, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, dr. Tar Gyöngyi, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, Duda Tihamér, directorul Casei Judeţene de Asigurări, dr. Bachner Katalin şi dr. Tövissi Melinda, conducătoarele centrului.
Viceprimarul Antal Attila a ţinut să menţioneze că realizarea acestei investiţii s-a bucurat de o colaborare inedită între societatea civilă şi guvernare. Primăria a susţinut renovarea imobilului destinat funcţionării centrului prin alocarea sumei de 77 mii de lei, lucrările fiind executate de personalul administrativ al instituţiei. „Mai întâi de toate este o mare realizare punerea în funcţiune a unui centru medical. Suntem bucuroşi că atât forul medical, cât şi autorităţile abilitate au conştientizat necesitatea înfiinţării centrului de permanenţă, reuşindu-se găsirea unei locaţii adecvate şi uşor accesibile”. Acest centru este situat în cartierul Tudor şi iniţial acest centru a fost centru de recoltare a sângelui. Consiliul Judeţean Harghita a oferit spre utilizare această locaţie consiliului local în urma semnării unui protocol între cele două instituţii reprezentate de domnii Antal Attila şi Borboly Csaba.
Preşedintele consiliului judeţean şi-a exprimat speranţa în legătură cu funcţionarea acestui centru care va aduce numeroase beneficii populaţiei, totodată secţia de urgenţă a spitalului judeţean nu va mai fi atât de solicitată. „Nimic nu este mai important decât sănătatea noastră şi a celor dragi. Împreună cu colegii mei, în special cu Birta Antal, directorul Direcţiei Patrimoniu, punând la o parte dificultăţile cauzate de criza economică, am găsit optimă darea spre folosinţă a acestui centru consiliului local. Consilierii judeţeni ai UDMR au fost de acord în unamitate ca acest spaţiu să fie dat în folosinţă consiliului local. Primăria oraşului Miercurea-Ciuc, reprezentată de primarul acesteia, Ráduly Róbert Kálmán a contribuit la înfiinţarea acestui centru prin alocarea de fonduri, astfel s-a reuşit ca începând din 13 aprilie, populaţia să se poate adresa acestuia atât seara şi la sfârşit de săptămână, cât şi în zilele de sărbătoare”, a declarat preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Duda Tihamér a spus că acesta este al treilea centru de permanenţă din judeţ, după cele din Odorheiu-Secuiesc şi Praid, centrul de permanenţă din Miercurea-Ciuc, fiind înfiinţat la stăruinţa dr. Bokor Márton. Acestui centru îi sunt arondaţi bolnavii din 16 localităţi (Sâncrăieni, Sântimbru, Leliceni, Misentea, Fitod, Păuleni, Şoimeni, Băile Harghita, Siculeni, Ciceu, Delniţa, Frumoasă, Nicoleşti, Mihăileni, Nădejdea, Livezi).
După preluarea ştampilelor de la viceprimarul Antal Attila, dr. Bachner Katalin, medic de familie, a făcut unele precizări importante cu privire la funcţionarea centrului de permanenţă. Doamna doctor a ţinut să evidenţieze faptul că centrul de permanenţă va încerca să prelungească programul medicilor de familie, sfătuindu-i pe cetăţeni să se adrese centrului nu pentru scrierea reţetelor, cererea de trimiteri medicale, ci doar în cazuri de urgenţă cum ar fi simptomele de febră, diaree, vomă, crampe, traumă, accidentări, atunci cabinetul medicului de familie este închis şi nu avem la cine să apelăm. Acest centru va funcţiona ca un filtru înaintea secţiei de urgenţe a spitalului judeţean.
Dr. Tar Gyöngyi în încheiere s-a adresat locuitorilor sfătuindu-i să apeleze cu încredere la serviciile centrului de permanenţă şi să îşi aducă aminte de existenţa acestuia în cazul urgenţelor minore.
În suprafaţa totală de 143,5 metri pătraţi (din care 87,3 metri pătraţi suprafaţă utilă), centrul dispune de o sală de aşteptare cu o sală de tratament aferentă, plus o sală de supraveghere. Confortul personalului centrului de permanenţă este asigurat de o sală dotată cu un grup sanitar propriu.
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774