La Miercurea-Ciuc – întâlnirea partenerilor din proiectul Progress

( Votări)60 vizualizări
La sediul Consiliului Judeţean Harghita a avut loc în data de 25 iunie întâlnirea partenerilor din proiectul Progress. Partenerii în proiectul intitulat Tinerii absolvenţi şi sectorul partenerial: identificarea unor noi oportunităţi de muncă, au sosit din Italia şi Slovacia în scopul unui schimb de experienţă şi au făcut cunoştinţă cu posibilităţile tinerilor de a-şi găsi un loc de muncă, respectiv cu activitatea organizaţiilor sociale locale şi naţionale din judeţul Harghita. 
 Scopul proiectului este acela de identificare a noilor oportunităţi de muncă pentru tineri, în sectorul social şi civil, dezvoltarea şi promovarea de noi forme de muncă care să contribuie la poziţionarea tinerilor pe piaţa muncii.
Cei prezenţi la întâlnire au fost salutaţi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Petres Sándor, iar mai apoi acesta a făcut o scurtă prezentare, menită ai familiariza pe cei din străinătate cu judeţul Harghita. Acesta a afirmat că în ciuda faptului că judeţul Harghita este un judeţ cu o suprafaţă mare, din punct de vedere al numărului populaţiei acesta este unul cu o populaţie redusă numeric.
„Încercăm să ne folosim de toate posibilităţile pe care ni le oferă Uniunea Europeană, facem parte din numeroase proiecte pentru a putea asigura tinerilor şansa de a accede pe piaţa forţei de muncă. Sperăm că se pot baza pe noi în funcţie de cunoştinţele noastre, iar anul viitor vom putea spune că am obţinut succese”, a afirmat vicepreşedintele consiliului judeţean la finalul discursului său.
Anna Tombesi, reprezentantul Italiei în acest proiect a prezentat participanţilor obiectivele intermediare, realizările şi planurile de viitor ale proiectului Progress.
„Idea colaborării dintre tinerii întreprinzători cu sectorul social a luat naştere datorită crizei din acest domeniu, resimţită şi la nivel european. În primul rând trebuie înfiinţate noi servicii, iar acest lucru vine în sarcina societăţii. Tinerii absolvenţi posesori de diplome şi de temeinice cunoştinţe academice, întâmpină mari greutăţi în găsirea unui loc de muncă. Treaba noastră este aceea de a găsi soluţii pentru a schimba această situaţie şi de a o readuce pe drumul cel bun”, a afirmat Anna Tombesi.
Au urmat exemplele concrete. Dr. Márton András, directorul Caritas Alba-Iulia, a prezentat activitate organizaţiei. În cele nouă judeţe în care îşi desfăşoară activitatea de 23 de ani încoace, Caritas oferă loc de muncă permanent pentru 560 de persoane. După cum afirmă directorul, organizaţia i-a parte şi la acţiuni europene specifice. Pe lângă faptul că se ocupă de persoanele cu dizabilităţi, persoanele în vârstă şi cele bolnave, Caritas asigură participarea la cursuri a acelor persoane dornice să ofere ajutor.
Zonda Erika, directorul general al Direcţiei programe şi instituţii subordonate al Consiliului Judeţean Harghita, a prezentat oaspeţilor programul de sprijinire a activităţilor de asistenţă comunitară. Acest program este rezultatul colaborării organizaţiilor civile, a consiliului judeţean, respectiv a implicării consiliilor locale.
Interesul faţă de situaţia din judeţul Harghita a fost foarte ridicat, iar în cursul discuţiilor cei prezenţi au fost interesaţi de activităţile consiliului judeţean şi a instituţiilor subordonate. De asemenea au fost dezbătute problemele economice ale ţării şi cele legate de situaţia demografică a acesteia, întrebări la care a răspuns vicepreşedintele consiliului judeţean.
 
Miercurea-Ciuc, 25 iunie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«ianuarie, 2025»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774