Judeţele din Regiunea Centru au derulat un proiect de succes

( Votări)49 vizualizări
S-a finalizat cu succes prima etapă a proiectului ”Achiziţionare Echipamente Specifice pentru Îmbunătăţirea Capacităţii şi Calităţii Sistemului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi pentru Acordarea Asistenţei Medicale de Urgenţă şi a Primului Ajutor Calificat, în Regiunea 7 Centru” finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.
Beneficiarul proiectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Centrul Transilvaniei” ai cărei membri fondatori sunt cele şase judeţe ale Regiunii 7 Centru – Braşov, Alba, Harghita, Covasna, Mureş şi Sibiu – reprezentate prin consiliile judeţene. În cadrul proiectului judeţul Harghita a primit şase autospeciale, din care patru au fost prezentate în Miercurea Ciuc, pe Piaţa Libertăţii în vara anului trecut.
Al şaptelea, care poate fi utilizată în caz de catastrofă nucleară sau chimică,  (autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică, radiologică) este dată în folosinţa comună a judeţelor Harghita şi Mureş.
O altă veste bună este faptul că aceste autospeciale au fost achiziţionate la un preţ mai scăzut faţă de cele planificate, astfel din banii economisiţi, judeţele vor putea cumpăra alte autospeciale.
„Consiliul Judeţean Harghita planifică achiziţionarea de ambulanţe, demarând procedurile necesare în acest sens cât mai curând”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita în cadrul conferinţei de presă organizate în data de 29 aprilie cu prezenţa inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltul” Harghita, col. Pop Gheorghe şi Ladányi László Zsolt, prefect.
S-a afirmat de asemenea, că în data de 8 mai în Târgu Mureş, respectiv în data de 9 mai în Miercurea Ciuc, pe Piaţa Libertăţii vor fi prezentate publicului larg autospecialele menţionate.
Colonelul Pop Gheorghe şi-a exprimat bucuria privind succesul proiectului declarând că inspectoratul pe care o conduce, ar funcţiona mai greu fără sprijinul autorităţii judeţene. Aceste autospeciale fac posibilă o intervenţie rapidă pe întreg teritoriul judeţului în cazul unor situaţii de urgenţă. Borboly Csaba a accentuat faptul că judeţul Harghita a fost printre primele judeţe care a plătit contribuţia proprie în proiect (ceea ce reprezintă 2% din cheltuielile eligibile, 119 438,67 lei), plătind în avans şi pentru alte judeţe în vedere asigurării succesului proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 35 847 600,00 lei fără TVA (valoarea cu TVA este de 42 655 604,00 lei).
Miercurea Ciuc, 29 aprilie 2010  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774