Inaugurarea centrulului de colectare al laptelului de la Satu Nou

( Votări)50 vizualizări
La cea de a doua ediţie a Zilelor localităţii Satu Nou, organizate în perioada 19-21 octombrie, în cursul zilei de sâmbătă au avut loc diferite evenimente, printre care se numără inaugurarea noului sediu al Composesoratului Várbükk, dar şi al sediului centrului de colectare al laptelui, centru pentru înfiinţarea căruia, Consiliul Judeţean Harghita a contribuit cu mai mult de douăzeci de mii de lei. 
 La evenimentul prilejuit de inaugurarea centrului de colectare al laptelui a participat senatorul Verestóy Attila, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba, respectiv consilierul judeţean Biró Barna Botond. După tăierea panglicii inaugurale, cei prezenţi au vizitat noul centru de colectare al laptelui.
– Înfiinţarea acestui centru este rodul cooperării, astfel gospodarii pot mai lesne să valorifice laptele. Următorul pas se doreşte a fi în direcţia înfiinţării unei unităţi de prelucrare a laptelui, astfel acesta putând fi folosit la fabricarea produselor lactate în zonă – a spus preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.
Preşedintele consiliului judeţean i-a îndemnat pe locuitorii localităţii Satu Nou, aflată la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, la colaborare.
– Pentru mulţi, reşedinţa judeţului s-a aflat la mare depărtare, dar mulţumită drumului judeţean 132, această distanţa s-a diminuat considerabil, iar localitatea nu trebuie să se mai simtă marginalizată. În legătură cu reparaţiile încă neterminate care se efectuează pe DJ 132, preşedintele consiliului a ţinut să-şi menţioneze regretul. – Din păcate lucrările nu au fost finalizate de către consorţiul care se ocupă de aceste reabilitări în judeţul Harghita – a spus preşedintele consiliului judeţean. Acesta este de părere că dacă nu vor exista piedici juridice din partea executantului, lucrările de reabilitare rămase încă neterminate şi a căror valoare se ridică la suma de două milioane de euro, este posibil ca lucrările să se finalizeze. Lucrările din centrul localităţii Satu Nou şi cele ale podului din localitate fiind necesare şi justificate. De asemenea, preşedintele consiliului judeţean i-a rugat pe localnici să aibă răbdare şi să i-a asigurat că va face tot posibilul pentru ca această situaţie să se rezolve cât mai curând.
 
Miercurea-Ciuc, 21 octombrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774