Inaugurarea capelei mortuare din localitatea Tomeşti

( Votări)47 vizualizări
Duminică, 11 martie 2012, în comuna Tomeşti, într-un cadru festiv, a avut loc inaugurarea capelei mortuare din cimitirul catolic al localităţii. Mulţimea (adunarea) a fost întâmpinată de Tamas Marton, preotul paroh al localităţii, împreună cu domnul Borboly Csaba, preşedintele consiliului judeţean. Conform spuselor domnului preşedinte Borboly Csaba, comunitatea are nevoie de asigurarea tuturor posibilităţilor pentru realizarea scopurilor propuse.
 
Faptul că s-a construit această capelă mortuară, nu înseamnă că acesta este singurul loc de unde pot avea loc înmormântări spune domnul preşedinte; în cazul altor cereri şi aşteptări, acestea efectuându-se în urma consultării cu biserica (clerul). În schimb se observă că în localităţile în care s-a reuşit deja construirea de astfel de edificii, acestea corespund din punct de vedere igienic si sanitar standardelor impuse şi pe timp de vară. Unul dintre proiectele prioritare ale consiliului judeţean a fost construirea acestor edificii, contribuţia noastră fiind evidentă prin susţinerea construirii a aproximativ o sută astfel de edificii. Aducerea la îndeplinire a acestor demersuri a fost posibilă datorită bunei colaborări pe care consiliul judeţean a avut-o împreună cu consiliile locale şi composesoratele. Am încredere că în fiecare localitate a judeţului nostru vom putea construi astfel de edificii vitale comunităţilor locale.
Ulterior inaugurării edificiului, Tamas Jozsef, episcop auxiliar a sfinţit capela, iar preotul paroh Tamas Marton, a efectuat serviciul religios în capela mortuară. La eveniment au mai luat parte şi consilierii judeţeni Becze Istvan şi Szentes Antal.
 
Miercurea-Ciuc, 11 martie 2012
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774