Gospodine cu diplomă în judeţul Harghita

( Votări)71 vizualizări

Deşi au o practică de mai mulţi ani, începând de astăzi 22 de gospodine şi gospodari au diplomă în privinţa acestei aptitudini, mulţumită Camerei Agricole a Judeţului Harghita. Fiecarea participant a luat cu succes examenul organizat în data de 15 iulie. 

Diplomele sunt necesare pentru a putea lucra la nivel profesional în acest domeniu. Participanţii cursului de perfecţionare organizat de către Camera Agricolă a Judeţului Harghita intenţionează în viitor să lucreze în domeniul agroturismului sau a altor servicii de primire a oaspeţilor, iar această activitate impune existenţa cunoştinţelor în acest sens. Examinatorii au evaluat cunoştinţele participanţilor privind producerea şi valorificarea produselor tradiţionale şi locale, precum şi privind procedura de certificare a produselor bio şi managementul proiectelor.

Criteriile de evaluare ale probei practice au fost prezentate de către Márton István, conducătorul juriului şi a camerei agricole, prezentând apoi pe scurt tematica cursurilor. Participanţii au avut posibilitatea şi a unui schimb de experienţe. Conform celor declarate de Márton István, la evaluare s-a punctat aranjarea mesei, existenţa tacâmurilor tradiţionale, precum şi în ce măsură conţin specialităţile expuse ingrediente care sunt sau pot fi produse în regiunea noastră.  

Participanţii au fost felicitaţi şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. „Consiliul judeţean acordă atenţie iniţiativelor venite din partea locuitorilor şi a altor instituţii de judeţ, care vizează îmbunătăţirea nivelului de trai a locuitorilor şi care contribuie la păstrarea tradiţiilor. Este foarte important să atragem cât mai  mulţi turişti, iar în această privinţă judeţul nostru trebuie să fie atractiv atât din punct de vedere gastronomic, cât şi din punctul de vedere a posibilităţilor de a petrece timpul liber. Scopul este ca turiştii care ne vizitează să petreacă cât mai mult timp pe aceste meleaguri, bucurându-se de ospitalitatea noastră” a declarat Borboly Csaba, urându-le participanţilor mult succes pe viitor şi promiţând sprijinirea şi pe viitor a iniţiativelor de acest gen.

Cei prezenţi la examen au primit certificate de participare, urmând a primi şi diplome de absolvire.

  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774