Extinderea şi modernizarea reţelei electrice în Gălăuţaş

( Votări)99 vizualizări
În data de 11 aprilie, prin sprijinul material de 290 mii lei acordat de către Consiliul Judeţean Harghita, s-au început lucrările de extindere şi modernizare a reţelei electrice din localitatea Gălăuţaş.
Investiţia vine în sprijinul a o sută de familii care până în prezent nu au dispus de curent electric. În Gălăuţaş, Plopiş şi Nuţeni, respectiv Dealul Armanului se vor realiza investiţii privind alimentarea cu energie electrică. Lucrările au fost iniţiate de către preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba şi primarul localităţii Gălăuţaş, Traian Roandă. La eveniment a fost prezent consilierul judeţean Bende Sándor, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale a UDMR în zona Gheorgheni şi Isán Sándor, viceprimarul comunei Gălăuţaş, reprezentant al UDMR.
Până în prezent curentul electric din optzeci de gospodării din localitatea Gălăuţaş a fost asigurat de o firmă de prelucrare a lemnului, care din motive economice s-a închis. Ca urmare, alimentarea cu energie electrică a respectivelor gospodării a devenit incertă, stâlpii de lemn foarte vechi neputând fi preluaţi în această stare de noul furnizor de energie electrică. Prezentele lucrări au fost iniţiate în anul 2009, cei 100 mii lei primiţi de la guvern în acest scop nefiind suficienţi, lucrările s-au oprit. În cadrul programului Alimentare cu energie electrică a localităţilor neelectrificate sau electrificate parţial din judeţul Harghita, Consiliul Judeţean Harghita a aprobat planul de electrificare al localităţii în cursul anului 2011. Consilul judeţean şi conducerea localităţii Gălăuţaş au finanţat aceste lucrări cu 538 160 lei, din care în anul 2012 consiliul judeţean a alocat din bugetul propriu 290 mii lei, iar consiliul local Gălăuţaş 29 mii lei. Finalizarea lucrărilor este programată pentru anul 2013; se vor monta 623 metri de linie electrică de 20 kVA, 5170 metri de linie electrică de joasă tensiune, trei posturi de transformare şi amplasarea a 165 de stâlpi de electricitate. După finalizarea investiţiei, aceasta va fi preluată de Consiliul Judeţean Harghita, care ulterior o va da în folosinţă comunei Gălăuţaş.
Borboly Csaba, preşedintele consiliului judeţean a ţinut să menţioneze că această investiţie este realizată atât în beneficiul românilor, cât şi a maghiarilor. Traian Roandă, primarul localităţii a afirmat că de multă vreme se căuta o soluţie pentru finalizarea lucrărilor de electrificare, sprijinul acordat de preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba şi consilierul judeţean Bende Sándor, fiind de bun augur. După spusele lui Bende Sándor, conlucrarea dintre partide în scopul rezolvării problemelor localităţii este un exemplu demn de urmat. Aceleaşi gânduri au fost împărtăşite şi de Isán Sándor viceprimarul localităţii, în opinia căruia investiţia este rodul bunei conlucrări dintre consiliul judeţean şi organizaţia teritorială UDMR Gheorgheni, la fel ca şi multe alte realizări din Gălăuţaş.  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774