Expoziţie de fotografie la Sibiu

( Votări)36 vizualizări
În data de 10 noiembrie la Centrul cultural maghiar din Sibiu s-a vernisat expoziţia de fotografie a Departamentului de protecţie a monumentelor a Consiliului Judeţean Harghita, intitulată Motivul inimii în Ţinutul Secuiesc. 
 Cu ocazia Zilei culturii maghiare, într-un cadru familiar s-a vernisat expoziţia de fotografie care are ca laitmotiv simbolul inimii, simbol foarte popular în arhitectura din Ţinutul Secuiesc. Expoziţia a fost prezentată de Takács Gyöngyvér din partea Centrului cultural maghiar din Sibiu, iar din partea Consiliului Judeţean Harghita a vorbit despre expoziţie Márton Ildikó. Aceasta a ţinut să precizeze că de la lansarea concursului de proiecte, sosesc în continuare lucrări care au ca temă principală simbolul inimii, concursul de proiecte transformându-se într-o veritabilă acţiune de salvare a acestui simbol.
„Această expoziţie este o contribuiţie eficientă şi de durată în procesul de conservare a monumentelor şi a oferit totodată şi posibilitatea excelentă de dialog între specialiştii consiliului judeţean care se ocupă cu protecţia şi conservarea monumentelor şi locuitorii preocupaţi de acest domeniu”, a afirmat Márton Ildikó.
Guttman Szabolcs, arhitect originar din Sibiu a fost încântat de această expoziţie şi şi-a exprimat dorinţa de a prezenta această „invazie de inimi” şi la Cluj-Napoca, adăugând că această expoziţie încorporează şi particularităţi tehnice de mare valoare, domeniul istoriei arhitecturii nu s-a ocupat de aceste simboluri până în prezent.
Serfőző Levente, directorul Centrului cultural maghiar din Sibiu a ţinut să îşi exprime bucuria de a fi gazda expoziţiei, precizând că aceasta reprezintă o pată de culoare a Festivalului cultural maghiar Ars Hungarica, fiind totodată o punte de legătură între cele două regiuni.
Expoziţia se compune din creaţiile concursului de proiecte al Departamentului de protecţie a monumentelor a Consiliului Judeţean Harghita şi se distinge prin minunatele detalii ale construcţiilor autohtone. Printre cei care i-au trimis creaţiile se numără şi artişti fotografi renumiţi, astfel expoziţia este şi o colecţie documentar-artistică valoroasă.
Următoarea locaţie unde se va vernisa această expoziţie este biserica reformată din Sibiu, unde pe parcursul întregii luni decembrie vor putea fi vizionate aceste minunate opere care prezintă simbolurile arhitecturale secuieşti.
 
Miercurea-Ciuc, 10 noiembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774