Evaluare anuală a activităţii

( Votări)52 vizualizări
„Încheiem un an greu, dar plin de succese în judeţul Harghita” – sunt cuvintele care s-au auzit în data de 21 decembrie la evenimentul prilejuit de evaluarea anuală a activităţii, unde au fost prezenţi alături de membrii consiliului judeţean şi primarii localităţilor din judeţ. Cu această ocazie s-a acordat şi premiul Kájoni János, oferit de Consiliul Judeţean Harghita Ansamblului de dansuri populare Ördögborda din Bălan, pentru activitatea sa.  
 În deschiderea evenimentului, orchestra de mandolină a Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului a prezentat un scurt program. La eveniment au participat primarii, viceprimarii, consilierii locali şi conducătorii instituţiilor subordonate. Un scurt program artistic a prezentat şi Grupul Cununa Ardealului, care a interpretat colinde, iar vicepreşedinţii consiliului judeţean Birtalan József şi Petres Sándor, respectiv preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba, au ţinut să mulţumească celor prezenţi pentru buna colaborare avută în anul care a trecut.
Birtalan József a făcut o evaluare a activităţii direcţiilor aflate în subordinea sa, precizând faptul că a fost un an dificil, încheiat însă cu realizări.
În opinia lui Petres Sándor, anul 2012 în judeţul Harghita a fost unul cu reuşite şi nereuşite. O bilă neagră a guvernului a fost suspendarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, a cărui urmări au fost, printre altele şi revizuirea proiectului de reabilitare a drumurilor judeţene. Printre succese s-au numărat programele care au vizat alimentarea cu apă şi energie electrică a satelor mici, programe care au contribuit la ridicarea nivelului de trai al locuitorilor acestor sate. Derularea programului de gestionare a deşeurilor este şi acesta pe un drum bun, însă în realizarea acestuia se întâmpină dificultăţi din cauza litigiilor intentate de firma care este în conflict de interese cu instituţia consiliului judeţean.
Borboly Csaba, preşedintele consiliului judeţean a parafrazat zicala conform căreia, poţi învăţa cu adevărat să găteşti în vremuri de sărăcie. Astfel acesta a spus că în ciuda faptului că din luna mai UDMR nu mai este membră a guvernului şi că au fost revocate fonduri guvernamentale, s-a reuşit finalizarea a numeroase investiţii în judeţ.
„S-au realizat multe din bani puţini. S-a adeverit faptul că prin cooperare se pot obţine rezultate”, a afirmat preşedintele consiliului judeţean, dând aici ca exemplu înfiinţarea fabricii de prelucrare a laptelui de la Cristuru-Secuiesc, care asigură venituri pentru cinci sute de familii de gospodari din zonă.
Acesta a subliniat faptul că este necesară concentrarea eforturilor pentru crearea locurilor de muncă în administraţiile locale, organizaţiile locale, grupurile Leader. Acesta a adăugat că trebuie avute în vedere dezvoltarea turismului, a industriei de prelucrare a lemnului, utilizarea resurselor de energie regenerabilă, agricultura şi producţia alimentară. Procesele intentate împotriva instituţiei, respectiv împotriva preşedintelui consiliului judeţean, au fost şi în acest an numeroase, însă acestea vor fi rând pe rând câştigate. Borboly Csaba a conchis faptul că antreprenorii trebuie să înţeleagă faptul că luând în considerare condiţiile economice, în cazul achiziţiilor publice se pot aplica preţuri reale şi nu trebuie să se aştepte la profituri suplimentare. Preşedintele consiliului judeţean a vorbit şi despre alegerile locale şi parlamentare şi a ţinut să mulţumească primarilor din localităţile judeţului, indiferent de apartenenţa lor politică, pentru faptul că judeţul Harghita a înregistrat cea mai numeroasă prezenţa la vot a populaţiei la alegerile din 9 decembrie, în Ardeal.
Ansamblul de dansuri populare Ördögborda, din Bălan a fost distins cu premiul Kájoni János din partea Consiliului Judeţean Harghita, pentru activitatea artistică remarcabilă prin care a contribuit la imaginea judeţului, la renumele comunităţii secuieşti din Ardeal; premiul de cinci mii de lei a fost înmânat de Borboly Csaba şi Petres Sándor. La concursul Fölszállott a páva, ediţia 2012 organizat la Budapesta, ansamblul de dans din Bălan a obţinut premiul de popularitate, iar la evenimentul de la sediul consiliului judeţean acesta a prezentat o suită de dansuri din câmpia Mureşului. Mai apoi primarul din Cristuru-Secuiesc Rafai Emil, a oferit din partea instituţiei pe care o conduce un pachet de cărţi consiliului judeţean.
Raportul anual prezentat de preşedintele şi vicepreşedinţii consiliului judeţean poate fi accesat pe următorele linkuri:
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774