ENGAGE – dezvoltarea comunităţilor rurale

( Votări)57 vizualizări
În sala de protocol a Consiliului Judeţean Harghita, a avut loc, marţi, 4 decembrie, întâlnirea partenerială în cadrul proiectului ENGAGE (Enhancing Next Generation Acces Growth in Europe), proiect la care a aplicat consiliul judeţean, iar partener din partea României este Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Scopul principal al acestui proiect este sprijinirea celor doisprezece parteneri implicaţi în proiect pentru a găsi soluţiile economice cele mai eficiente în dezvoltarea reţelelor de bandă largă de Internet în regiunile rurale mai puţin populate. 
 Au participat la această întâlnire preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, Clive Peckham, responsabilul de proiect din partea Regiunii Niverlan (Niévre, Franţa), Dobai Csaba, din partea firmei Romtelecom şi consilierii judeţeni Incze Csongor şi Becze István. Discursul de întâmpinare al oaspeţilor a fost ţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care a continuat spunând că este necesar ca micile comunităţi să se alinieze la nevoile prezentului, iar în procesul de dezvoltare economică şi socială, comunicarea informaţională are un rol foarte important. Legătura acestor mici comunităţi şi alinierea acestora la standardele impuse de o societate în plină mişcare, sunt motivele pentru care participarea în acest proiect este considerată a fi foarte importantă.
Clive Peckham a vorbit despre planurile de dezvoltare care pot contribui la prosperitatea zonelor rurale şi despre accesul viitoarei generaţii la Internet. De asemenea acesta a expus strategiile implementate în zona din care provine (Niverlan, Franţa) pentru construirea bandei largi de Internet, a prezentat posibilităţile oferite de acest proiect punând accent şi pe constituirea unei platforme politice care va pune în legătură directă participanţi în proiect cu forurile Uniunii Europene. În continuare Dobai Csaba, reprezentantul Romtelecom, a făcut o prezentare tehnică a studiului privind reţelele de Internet de bandă largă în Harghita, iar consilierul judeţean Incze Csongor a vorbit despre societatea informaţională în Secuime şi felul în care suntem percepuţi în Europa în acest domeniu, precizând că rata de acoperire Internet, comparativ cu alte ţări, este foarte scăzută. Despre reţeaua de bandă largă din judeţul Harghita şi despre dificultăţile şi realizările din judeţ a vorbit consilierul judeţean Becze István.
Concluzia acestei întâlniri a fost aceea că pentru a ţine pasul cu dezvoltările societăţii zilelor noastre este vitală implementarea acestui program şi găsirea soluţiilor optime de dezvoltare a zonelor rurale.
 
Miercurea-Ciuc, 4 decembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774