Echipa de salvamont are în componență câini special antrenați

(0 Votări)100 vizualizări

Nu demult, Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita a introdus în cadrul echipei sale doi câini special antrenați care pe viitor vor ajuta mult echipa de salvamont în activitățile de salvare a persoanelor dispărute. Cei doi câini din rasa ciobănesc belgian – un adult și un pui – vor face parte dintr-un program de antrenament în următoarele luni, însă și în această perioadă se poate conta pe ajutorul lor.

Fekete Örs, directorul serviciului salvamont și salvaspeo a spus că acești câini sunt antrenați special în acest sens.
„Îi suntem recunoscători colegului nostru voluntar Benkő Zsolt de la Odorheiu-Secuiesc pentru ajutorul dat în achiziționarea acestor doi câini din Olanda. În viața de zi cu zi Benkő Zsolt se ocupă cu dresajul câinilor și astfel s-a oferit să se ocupe și de dresajul acestor câini”, a explicat directorul serviciului.
Câinii iau parte lunar la un curs care are loc la Cluj-Napoca, iar la finalul acestuia vor primi certificarea prin care vor putea participa în mod oficial la activitățile de salvare. Prin prezența acestor câini în activitățile de salvare se economisește timpul care era necesar pentru sosirea echipajelor de salvare cu câini de la Cluj-Napoca sau Alba-Iulia.
„Este un mare pas înainte, dat fiind faptul că în fiecare an ne confruntăm cu situații care s-ar fi putut rezolva mai repede cu ajutorul câinilor special antrenați. Spre exemplu, anul trecut jandarmii au căutat timp de două zile o persoană dispărută. Am solicitat atunci ajutorul echipajului de la Cluj-Napoca, iar cu ajutorul câinilor speciali persoana dispărută a fost găsită după o jumătate de oră. Bărbatul în vârstă a făcut în pădure un atac cerebral, iar în prezent – mulțumită acestor câini – starea lui de sănătate este bună”, a explicat Fekete Örs.
Directorul serviciului speră că și în acest an echipa de salvamont va continua să se dezvolte. Direcția este bună, de anul trecut echipa este ajutată de experți în salvările din peșteri și scafandrii, iar cu acești doi câini, echipa se va întregi. Printre planurile de viitor se numără și achiziționarea unei remorci care să fie adecvată pentru transportul câinilor.


Miercurea-Ciuc, 21 ianuarie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774