Două variante pentru finanţarea nerambursabilă a programelor culturale

( Votări)43 vizualizări

Pe baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998, Consiliul Judeţean Harghita sprijină în fiecare an persoanele fizice şi persoanele juridice de drept public sau privat, române sau străine, autorizate, respectiv înfiinţate în condiţiile legii române ori străine, după caz, din domeniul culturii, prin licitaţie în vederea finanţării nerambursabile a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale.

Anul acesta, în vederea sprijinirii culturii române din zona Călimani – Giurgeu – Hăşmaş, autoritatea publică judeţeană a elaborat  două variante de forme de finanţare. Una ar fi alocarea a 14,06% pentru finanţarea nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale din zona Călimani – Giurgeu – Hăşmaş, cu ocazia evaluării/selectării ofertelor culturale din cadrul „Programului general de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe anul 2012”, iar cealaltă variantă ar fi aprobarea unui program separat – „Program special de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale şi socio-culturale, derulate în zona Călimani – Giurgeu – Hăşmaş” – cu un buget care respectă cota parte de 14,06% din suma totală destinată finanţării culturii din judeţul Harghita.

 
 
 
 
 
 

Preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba în această săptămână a adresat o scrisoare primarilor din zona nordică a judeţului, consilierilor judeţeni, liderilor partidelor şi bisericii ortodoxe pentru a afla care variantă ar fi mai bine pentru beneficiarii potenţiali ai acestui program de finanţare. Varianta potrivită va fi aleasă în funcţie de răspunsuri şi opinii care sunt aşteptate în luna aceasta.

 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774