Discuţii la faţa locului

(0 Votări)55 vizualizări

Problemele apărute pe secţiunea de pe drumul judeţean 131 dintre localităţile Mărtiniş şi Feliceni, au fost discutate la faţa locului de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba, în data de 13 mai.  

 Zilele trecute au sosit la sediul Consiliului Judeţean Harghita reclamaţii cu privire la faptul că lucrările demarate la începutul lunii aprilie pe secţiunea drumului judeţean 131, între localităţile Mărtiniş şi Feliceni, au fost oprite după scurt timp. La discuţiile iniţiate de către Borboly Csaba au luat parte un număr mare persoane interesate.
„Una dintre priorităţile Consiliului Judeţean Harghita este reprezentată de reabilitarea drumului judeţean 131, iar din lungimea totală a drumului de 65 de kilometri, au rămas nereabilitaţi doar câţiva kilometri. Anul trecut s-au finalizat lucrările podului de la Sânpaul. Consider că oamenii au dreptate atunci când se declară nemulţumiţi faţă de faptul că această porţiune de drum a rămas încă nereabilitată”, a afirmat Borboly Csaba.
Pe porţiunea de drum aflată în discuţie, lucrările au fost demarate la data de 25 aprilie. Timp de două zile au fost efectuate expertize pe acest tronson, lucrările efective au început în data de 27 aprilie. Din cauza vremii nefavorabile aceste lucrări au fost oprite două zile mai târziu. În decursul discuţiile de la faţa locului, lucrările se aflau în toi.
Cei prezenţi s-au înţeles asupra faptului că în decursul a două săptămâni vor termina lucrările de plombare a gropilor, iar în decursul a o lună vor finaliza lucrările de asfaltare a drumului pe porţiunea respectivă. De aici s-a exclus o porţiune de cinci kilometri, deoarece este o una foarte dificilă şi a cărei reabilitare este foarte costisitoare. Aici sunt necesare lucrări suplimentare deoarece există alunecări de teren şi este nevoie de efectuare de lucrări specifice. Pentru efectuarea acestor lucrări este nevoie de o sumă de aproximativ 240 de miliare de lei. Este o sumă foarte mare de care consiliul judeţean nu dispune. Pentru reabilitarea acestei porţiuni de drum se vor solicita bani de la guvern, existând promisiuni de la guvern că în decursul a doi ani se va încerca finalizarea lucrărilor.
Se doreşte finalizarea asfaltării şi pe porţiunea de drum de cinci kilometri de la Vârful Chinuşu şi până la ramificaţia către Feliceni. Drumul se ramifică în localitatea Sânpaul, iar pe porţiunea care duce spre graniţa judeţului cu Braşov, unde a mai rămas de asfaltat aproximativ un kilometru se doreşte ca până în toamnă să se finalizeze lucrările.
„Am încredere că întreaga porţiune de drum care duce până la graniţa cu judeţul Braşov, va fi asfaltată până la toamnă. Este în interesul nostru al tuturor ca lucrările să fie executate bine, de aceea fac unu apel la locuitorii şi primarii localităţilor unde se efectuează lucrări, ca în cazul în care constată nereguli să le semnaleze la adresa de mai info@borbolycsaba.ro, pentru ca să pot interveni dacă este cazul. Totodată le solicit locuitorilor şi primăriilor să ajute la curăţirea şanţurilor, pentru ca banii pe care i-am cheltui cu aceste lucrări să poate fi cheltuiţi cu lucrările de asfaltare”, a spus Borboly Csaba.
La discuţiile purtate a fost prezent parlamentarul Antal István, respectiv primarii localităţilor Feliceni, Sándor József, Cseke Miklós de la Ocland şi Kerekes Péter Tivadar de la Sânpaul.
 
Miercurea-Ciuc, 15 mai 2011
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774