Dezvoltare continuă

( Votări)40 vizualizări
Asociaţia producătorilor de caşcaval din Ţinutul secuiesc şi-a mărit numărul de membri cu încă opt noi membri. Totodată la şedinţa organizată la Chinuşu s-a vorbit despre organizarea târgurilor produselor locale şi tradiţionale, dar şi despre asigurarea calităţii acestor produse. 
 La şedinţa care s-a ţinut la Chinuşu şi a cărei ordine de zi a fost reprezentată de problemele şi găsirea soluţiilor eficiente de rezolvare a acestora, a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. Probleme dezbătute au fost reprezentate de aparatura necesară participării la aceste târguri, aici fiind menţionate frigiderele, preşedintele consiliului judeţean găsind ca soluţie, depozitarea acestora în subsolul clădirii palatului administrativ. S-a mai vorbit şi despre îmbunătăţirea condiţiilor cu privire la tarabele pe care le folosesc producătorii, de cele mai multe ori înghesuiala a doi producători la o singura tarabă reprezintă un neajuns.
Borboly Csaba este de părere că rigoarea instituţiilor abilitate este de înţeles până la un punct, însă dacă acestea îşi depăşesc atribuţiile atunci îi îndeamnă pe producători să semnaleze acest lucru, preşedintele consiliului va încerca medierea acestor situaţii. Instituţiile de control îşi exercită meseria, producătorii trebuie să găsească calea de a-şi promova produsele. Soluţia, în opinia lui Borboly Csaba este constituirea unei asociaţii judeţene care să înlesnească ajungerea pe piaţa a acestor produse. Asociaţia trebuie să urmărească ca produsele prezente la aceste târguri să corespundă din punct de vedere calitativ, scopul final al asociaţiei şi a producătorilor trebuie să fie certificarea mărcii Produs Secuiesc.
Cei prezenţi au susţinut ideea preşedintelui consiliului judeţean conform căreia doar prin produse de calitate se poate creea o piaţă de desfacere prosperă. Preşedintele consiliului judeţean a vizitat şi fabrica de prelucrare a fructelor din localitate. Pe lângă această fabrică, gospodinele din localitate au achiziţionat şi un utilaj de uscare a fructelor, creându-se astfel şi posibilitatea de a comercializa aceste fructe uscate.
 
Miercurea-Ciuc, 11 noiembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774