Consiliul Judeţean Harghita a solicitat aproape 200 milioane de euro pentru proiectele sale din acest an

( Votări)46 vizualizări

Pentru anul 2011, Consiliul Judeţean Harghita a solicitat din fonduri guvernamentale mai mult de 300 de milioane de lei în vederea asfaltării a 219 de km de drum judeţean şi 100 de drum comunal. Totodată s-au solicitat 11,5 milioane lei pentru sisteme de apă potabilă şi canalizare, în jur de 1,3 de milioane lei pentru amenajare urbanistică, 180 de milioane lei pentru dezvoltări în domeniul turismului, respectiv în vederea reabilitării de săli de sport, patinoare, piscine şi a extinderii sistemelor de apă potabilă şi canalizare aproape 20 de milioane de lei.

 

Astfel în total se solicită fonduri guvernamentale pentru dezvoltare în valoare totală de 755 724 193 lei, adică mai mult de 175 de milioane euro, reiese din conferinţa de presă ţinută în data de 18 ianuarie 2011 de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, vicepreşedintele Sófalvi László şi administratorul public Birtalan József. Borboly Csaba a accentuat că valorile locale trebuie valorificate la nivel local, în acest an accentul fiind pus pe domeniile agroturismului şi gastroturismului, precum şi pe dezvoltarea unitară a Munţii Harghita. Preşedintele a relatat despre întâlnirea cu Elena Udrea, luni, cu ocazia căreia a prezentat doamnei ministru planurile de dezvoltare pe acest an ale Consiliului Judeţean Harghita. Borboly Csaba a invitat-o din nou pe Elena Udrea în judeţul nostru, ca aceasta să aibă posibilitatea de a constata personal necesitatea dezvoltării turistice a Munţii Harghita.

Borboly Csaba a accentuat că lista proiectelor nu este una completă, vor solicita în curând finanţare guvernamentală şi pentru alte planuri, respectiv sunt depuse şi multe proiecte europene: publicului larg le vor fi comunicate datele concrete la un moment ulterior. În opinia preşedintelui, proiectele prezentate au un obiectiv comun: contribuie la creşterea nivelului de trai a locuitorilor din judeţul Harghita.

Vicepreşedintele Sófalvi László este responsabil pentru direcţia drumui publice. Conform celor declarate, scopul consiliului judeţean este ca până la sfârşitul mandatului să fie asfaltate toate drumurile ale comunelor din judeţul Harghita, se vor reabilita de asemenea drumurile de legătură, inclusiv drumurile judeţene care leagă judeţul Harghita cu judeţele vecine. Birtalan József a prezentat mai detaliat proiectele de dezvoltare în domeniul turismului, făcând referire în mod special la cele de reabilitare a băilor locale populare. Programul cuprinde reabilitarea a 21 de stabilimente.

„Dacă realizăm cele propuse, la anul putem afirma că suntem printre primii în ceea ce priveşte băile populare”, a declarat administratorul public.

Birtalan József a mai adăugat că alte iniţiative importante sunt valorificarea turistică a Lacului Sfânta Ana, electrificarea la Mădăraş Harghita, respectiv construirea centrului sportiv numit „Hógödör” din Siculeni.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774