Conferinţă turistică internaţională la Gheorgheni

( Votări)51 vizualizări
În data de 10 octombrie 2012 s-a organizat pentru a cincea oară la Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Gheorgheni, conferinţa internaţională a cărei temă a fost Rolul turismului în dezvoltarea teritorială. Printre cei care au ţinut prelegeri în cadrul conferinţei, s-a numărat şi primarul oraşului Borsec, Mik József care a făcut o prezentare intitulată Ofertă de patru stele la Borsec. 
 Tema celei de-a cincea ediţii a conferinţei internaţionale de turism care a fost găzduită de Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Gheorgheni, a fost de mare interes în acest an. În deschiderea evenimentului, participanţii şi invitaţii la conferinţă au fost întâmpinaţi de către decanul extensiei universitare – dr. Dombay István, iar printre participanţi s-a numărat şi consilierul judeţean Magyari Vencel. Sesiunea de discuţii a fost deschisă de către Mariana Assenova, care a vorbit despre strategia de dezvoltare şi problemele actuale din provincia bulgară Tsarevo. Dr. Dávid Lóránt – profesor universitar la Colegiul Károly Róbert din Gyöngyös, Departamentul dezvoltări regionale şi turism, a vorbit despre organizarea evenimentelor, impactul şi efectele practice asupra mediului.
Mik József, primarul oraşului Borsec a fost cel care a urmat, acesta prezentând lipsurile legislaţiei româneşti din domeniul turismului, schimbările frecvente ale strategiilor naţionale de turism, mai apoi a ţinut să precizeze că în momentul de faţă se lucrează la Borsec la o strategie a dezvoltării turistice a întregii regiuni. Prezentarea primarului oraşului Borsec a dezvăluit realizările de până acum de la Borsec, imaginea staţiunii balneo-climaterice îmbunătăţindu-se vizibil, odată cu refacerea anumitelor obiective, printre care s-a numărat şi baia publică Ó-sáros, care va fi inaugurată în data de 27 octombrie.
„Vom putea reînvia strălucirea staţiunii balneoclimaterice de odinioară prin tratamentele cu ape minerale care au făcut vestit oraşul Borsec, vom putea vorbi despre renaşterea turismului cu adevărat după inaugurarea centrului wellness. Prin serviciile oferite, mulţumită pârtiilor de schi existente, se poate prezice trezirea la viaţă a întregii vieţi turistice din regiune”, a spus Mik József.
Conform celor spuse de către primarul oraşului Borsec, care şi-a înaintat candidatura şi la alegerile parlamentare, la nivelul oraşului, în colaborare cu echipa ONU s-a întocmit un plan de acţiune, iar pentru reînvierea staţiunii s-au atras fonduri prin participarea la programul pilot al ministerului de resort. Mik József a menţionat: până la primirea de fonduri guvernamentale, realizările din oraşul Borsec s-au înfăptuit pe baza ilustratelor care înfăţişau oraşul de altă dată, la care s-au adăgat fondurile obţinute la Consiliul Judeţean Harghita. La finalul prezentării sale primarul oraşului Borsec a invitat reprezentanţii presei şi toate persoanele interesate, la inaugurarea centrului wellness care va avea loc în data de 27 octombrie, evidenţiind şi posibilităţile obţinerii locurilor de muncă, adresate în special studenţilor şi viitorilor specialişti ieşiţi de pe băncile universităţii.
Pe parcursul zilei au avut loc mai mult de douăsprezece prezentări a căror temă a fost turismul şi dezvoltarea regională.
Consiliul Judeţean Harghita a alocat pentru organizarea acestui eveniment suma de 3.500 de lei prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Harghita”.
 
Gheorgheni, 10 octombrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774