Comunicat de presă

( Votări)35 vizualizări
Guvernul şi-a arătat adevărata faţă odată cu modificarea legii taxelor şi impozitelor. Se aduc omagii marilor companii alimentare multinaţionale care achiziţionează monopoluri, aducând România şi mai mult pe marginea prăpastiei, şi în contradicţie cu legislaţia Uniunii Europene, nedreptăţesc agricultorul. 
 Guvernul Ponta impune plata de taxe agricultorilor care obţin venituri din creşterea animalelor şi cultivarea plantelor, aceste venituri neavând nimic de a face cu veniturile care se obţin în condiţiile economice actuale.
Agricultorii se luptă pentru supravieţuire, din aceste motive le va fi imposibil să plătească cuantumul enorm al acestor taxe, fiind obligaţi să-şi ducă animalele la abator şi să-şi lase terenurile necultivate.
Consider că a fost o uriaşă greşeală nominalizarea domnului Daniel Constantin la conducerea Ministerului Agriculturii, deoarece nu-l reprezintă interesele micilor producători.
Fac apel la fracţiunile parlamentare al UDMR de a-şi face auzită vocea în Parlamentul României, cerând demisia lui Daniel Constantin şi numirea unui nou ministru al agriculturii, care să-i ajute pe agricultori şi să contribuie la bunăstarea activităţii acestora. În ultimii zece ani, trei milioane de cetăţeni au părăsit ţara, iar această tendinţă se va agrava în cazul în care guvernul nu-şi schimbă atitudinea.
Un guvern care se autodefineşte ca fiind unul de stânga, nu poate să servească grupurile de interese care doresc să nimicească omul de rând, agricultorul şi mediul rural. Prin modificarea legii de impozitare, guvernul face acest lucru, ba mai mult taxele pentru marile suprafeţe agricole sunt mai mici decât cele pentru micile suprafeţe. Aşa ceva nu se întâlneşte nicăieri în lume, fiind un fapt strigător la cer. Ordonanţa de modificare a legii oglindeşte în fiecare literă a sa, un singur scop, şi anume acela de a desfiinţa, lichida micile ferme din mediul rural. Este clară intenţia: taie-ţi animalul, lasă-ţi terenul necultivat şi astfel nu va trebui să plăteşti impozit. Acesta este mesajul guvernului adresat agricultorilor. Deşi unul dintre principiile de bază ale Uniunii Europene este acela de sprijinire şi impozitare minimă a micilor proprietari, în detrimentul marilor proprietari. Am convingerea că guvernul USL îşi va revizui atitudinea şi va renunţa la punerea în aplicare a acestor taxe iraţionale.
 
Borboly Csaba,
 
preşedintele Consiliului Judeţean Harghita
 
 
Miercurea-Ciuc, 25 ianuarie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774