Comitetul Regiunilor: au fost acceptate propunerile de modificare înaintate de Borboly Csaba

(0 Votări)88 vizualizări

La ședința fracțiunii Partidului Popular European din cadrul Comitetului Regiunilor, care a avut loc la Bruxelles în data de 8 octombrie 2013, s-au adoptat propunerile de aviz înaintate de Borboly Csaba. Modificările textelor avizelor au fost votate și de plen în ședințele care au avut loc marți și miercuri. 

Amendamentele depuse la proiectele de aviz: Parteneriat urban-rural și guvernanța, Planul de acțiune „Antreprenoriat 2020”, Carte verde „Finanțarea pe termen lung a economiei europene”, Cars 2020: plan de acțiune pentru o industrie a autovehiculelor competitivă și durabilă în Europa, Perspectiva autorităților locale și regionale privind petrolul și gazele de șist sau din alte formațiuni compacte (hidrocarburi neconvenționale). Conform propunerilor la nivelul Uniunii trebuie să existe coordonare între politicile urbane și rurale, în continuare încurajându-se autoritățile locale și regionale, precum și autoritățile de la nivel mediu și structurile administrative ale altor unități teritoriale pentru a-și asuma un rol în dezvoltarea și consolidarea sistemelor de parteneriat urban-rural.
Amendamentul care face referire și la îmbătrânirea parcului auto, fapt caracteristic mai ales în partea de est a UE, iar motivele sunt comercializarea cu precădere a autoturismelor second hand, raportul dintre prețul unui autoturism și al unuia second hand, respectiv nivelului de trai scăzut. Acesta este și motivul pentru care este necesară regândirea programului cu privire la autoturismele vechi, program care funcționează deja în România, încurajarea acestora și în alte țări, elaborarea de condiții cadru comune, respectiv găsirea modalității de finanțare.
Amendamentul care face referire la planul de acțiune antreprenorială vorbește despre faptul că autoritățile locale și regionale sunt capabile să lanseze programe care să contribuie la creșterea spiritului antreprenorial al tinerilor în domenii de activitate care sunt specifice în regiune și care să contribuie la dezvoltarea regiunii. Expunerea de motive a președintelui consiliului județean explică că acele domenii în care se poate încuraja spiritul antreprenorial în rândul tinerilor sunt cele pe care ei le întâlnesc zi de zi sau cele din gospodărie. Acesta este și motivul principal pentru care trebuie încurajați pentru ca aceștia să găsească posibilitățile oferite în viața de zi de zi și să observe valoarea muncii lor. Potențialele afaceri se ascund în tradițiile și meșteșugurile locale, iar reînvățarea lor poate conduce la crearea de noi piețe. Totodată se vorbește despre faptul că sunt necesare finanțări externe pentru IMM-uri în desfășurarea de activități ecologice care pot contribui la ridicarea problemelor de finanțare în multe regiuni.
În cazul amendamentului cu privire la Cartea verde a finanțării pe termen lung a economiei europene, președintele Consiliului Județean Harghita a completat textul propus de Comitetul Regiunilor în legătură cu finanțarea de pe piața de capital a investițiilor poate fi îmbunătățită și prin sprijinirea instituțiilor financiare locale și regionale. În cazul investițiilor locale, mai ales în sectorul energetic și cel de mediu, ar trebui să fie stabilite scheme de investiții în care comunitatea regională sau locală să apară nu numai în calitate de consumator, ci și în calitate de investitor, finanțator. Cât privește amendamentele care fac referire la perspectiva gazelor de șist și a petrolului, Borboly Csaba propune familiarizarea populației cu activitățile care fac referire la hidrocarburile neconvenționale și înființarea grupurilor care să ofere o viziune obiectivă asupra tuturor etapelor de exploatare, contribuția la beneficiile economice și în același timp la riscurile de mediu și cele sociale. Populația locală este implicată în toate etapele exploatării, deci este esențială cunoașterea poziției acesteia, iar pentru aceasta este importantă obținerea de informații referitoare la procedura, riscurile, beneficiile exploatărilor de la profesioniștii din domeniu care au cunoștințe despre condițiile locale.
Despre activitatea președintelui Consiliului Județean Harghita în cadrul Comitetului Regiunilor, puteți afla mai multe pe pagina web http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/.

Miercurea-Ciuc, 10 octombrie 2013

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774