Colaborare internaţională în scopul întocmirii unei strategii împotriva dezastrelor

( Votări)45 vizualizări
Partenerii din proiectul CivPro s-au întâlnit la Kosice
În perioada 22-23 august în oraşul Kosice din Slovacia, s-au întâlnit în scopul întocmirii unei strategii împotriva dezastrelor partenerii din Proiectul internaţional CivPro, proiect finanţat de prin intermediul programului INTERREG IVC al Uniunii Europene. Reprezentantul României în acest proiect este Consiliul Judeţean Harghita, care a fost reprezentat de preşedintele autorităţii publice Borboly Csaba, care împreună cu Richard Rasi, primarul oraşului Kosice, reprezentatul Ministerului de Interne al Slovaciei, respectiv conducătorii instituţiilor responsabile cu prevenirea dezastrelor, au purtat discuţii pe această temă. 
Borboly Csaba a precizat faptul că instituţia Consiliului Judeţean Harghita acordă o atenţie sporită pentru întocmirea strategiei judeţene de prevenire a dezastrelor, deoarece în ultima perioadă s-a confruntat cu o serie de astfel de evenimente, în momentul de faţă luptându-se cu incendiile de pădure şi cele de turbă, izbucnite ca urmare a secetei.
– Sunt important de luat în considerare condiţiile de formare a acestor catastrofe, respectiv este nevoie de elaborarea acelor strategii cu ajutorul cărora putem diminua efectele acestora. În acest sens colaborăm cu instituţiile specializate din acest domeniu, şi anume cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, Direcţia Apelor Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Harghita, Serviciul Public de Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita şi cu formaţiunile de pompieri voluntari. Rezultatul final al proiectului CivPro este elaborarea unei strategii de prevenire a dezastrelor, iar ca participanţi la acest proiect am putut învăţa de la ţările partenere metode cu ajutorul cărora putem preveni, respectiv diminua efectele dezastrelor naturale – a precizat preşedintele consiliului judeţean.
Scopul final al proiectului CivPro este acela de protejare a cetăţenilor şi creşterea eficienţei în activitatea de prevenire a dezastrelor, partenerii României, reprezentată de Consiliul Judeţean Harghita sunt Ungaria, Grecia, Polonia, Spania, respectiv regiunile partenere din Slovacia, Slovenia, Cipru, Belgia şi Portugalia.
 
Miercurea-Ciuc, 22 august 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774