Campanie de promovare conform cerinţelor impuse de UE

( Votări)47 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba marţi, 4 mai şi-a exprimat bucuria pentru faptul că presa s-a ocupat cu tema dezvoltării infrastructurale din judeţul Harghita, în mod special de cheltuielile legate de promovarea lucrărilor de reabilitare pe drumul judeţean 123A, pe sectorul de drum între Sâncrăieni şi Tuşnad, promovare care este prevăzută în contractul de finanţare al proiectului depus în cadrul Programului Operaţional Regional, DMI 2.1 de către consiliul judeţean. Contribuţia proprie a autorităţii judeţene în proiect este de 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, iar contribuţia privind contractul de servicii de publicitate, informare media reprezintă 0,38% din valoarea totală a proiectului. Publicitatea în cadrul proiectelor finanţate prin fonduri structurale este o cerinţă impusă de Uniunea Europeană.

Primul proiect semnat la nivel naţional în cadrul Programului Operaţional Regional a fost „Reabilitarea DJ 132” (sectorul de drum între Vlăhiţa şi jud. Braşov). Experienţele acumulate pe durata implementării oferă un bun exemplu de urmat şi pentru alte judeţe.
„În elaborarea strategiei de promovare şi diseminare a proiectului privind reabilitarea DJ 123A ne-am bazat pe această experienţă de succes”, a declarat Borboly Csaba, adăugând că beneficiarii finali ai investiţiilor finanţate prin POR sunt oamenii, aceştia trebuie să cunoască proiectele derulate, să conştientizeze că banii obţinuţi de la Uniunea Europeană sunt utilizaţi în interesul lor, pentru dezvoltarea judeţului şi a regiunii în care trăiesc. Este important ca oamenii să conştientizeze faptul că lucrările infrastructurale presupun parcurgerea unor paşi bine predefiniţi. Trebuie mai întâi efectuate lucrările de canalizare şi de amenajare a reţelelor de apă, construirea şanţurilor şi a zidurilor de sprijin şi numai ulterior se poate asfalta sectorul de drum.
Miercurea Ciuc, 4 mai 2010  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774