Borboly Csaba susţine asocierea maghiarilor

( Votări)43 vizualizări
Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi al organizaţiei teritoriale UDMR Ciuc a susţinut asocierea maghiarilor la Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR, care a avut loc în Târgu-Mureş în data de 23 februarie. „În cazul în care alegerile europarlamentare vor avea loc deodată cu alegerile prezidenţiale din anul 2014, pragul electoral la aceste alegeri va putea fi depăşit doar dacă maghiarii se vor asocia” – a declarat preşedintele organizaţiei teritoriale, adăugând că acest fapt va putea fi realizat numai prin dialog. 
 Borboly Csaba a vorbit în special despre regionalizare, care după părerea lui n-ar trebui să fie tratată ca o problemă etnică, fiindcă reorganizarea regională a României, aşa cum este concepută la ora actuală nu o să fie avantajoasă nici pentru majoritatea populaţiei. „Trebuie să-i facem pe cei 17 milioane de români să-şi dea seama că, dacă cei 13 milioane de oameni care trăiesc în cele mai mari şi dezvoltate oraşe în ţară, nu vor beneficia de vechea regionalizare. „Judeţele şi oraşele bogate vor epuiza şi mai mult resursele, cei săraci vor fi şi mai săraci, iar locurile de muncă vor fi tot mai puţine. Ce ar putea să fie mai important decât asigurarea bunei existenţe a familiilor?”, a pus întrebarea preşedintele Consiliului Judeţean Harghita. Acesta a mai adăugat că este responsabilitatea tuturor politicienilor UDMR, de a nu lăsa ca partidul să fie acuzat de sprijinirea autonomiei pe bază etnică, pentru că astfel cei 1,5 milioane de maghiari nu au nici o şansă.
Cu privire la congresul UDMR care urmează să fie organizat in Miercurea-Ciuc, Borboly Csaba a afirmat că acest lucru este important din mai multe puncte de vedere: în primul rând fiecare primar ia parte la congres în calitate de delegat, aceasta fiind un drept subiectiv, iar în al doilea rând fiindcă congresul urmează să fie organizat la jumătatea ciclului de patru ani, aceasta este o ocazie bună pentru uniune de a clarifica situaţia actuală în care se află. „Cum poate UDMR-ul să devină din nou important pentru alegători, aceasta este o întrebare la care trebuie să găsim un răspuns la congresul care urmează” – a declarat politicianul.
 
Miercurea-Ciuc, 24 februarie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774