Borboly Csaba a fost ales membru al Comitetului Regiunilor

( Votări)74 vizualizări
În cadrul reuniunii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) care a avut loc în data de 13 septembrie, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a fost ales ca membru permanent al Comitetului Regiunilor. Acesta este un organism consultativ care reprezintă autorităţile locale şi regionale din Uniunea Europeană. 
 „Pe durata mandatului meu voi încerca să reprezint mai pronunţat regiunea noastră – a afirmat Borboly Csaba. – Prezenţa noastră este importantă nu doar la nivel naţional, ci şi în organismele internaţionale, deoarece este important ca interesele locuitorilor să fie reprezentate şi la nivelul Uniunii Europene.
Preşedintele consiliului judeţean a mai adăugat că şi până în prezent Consiliul Judeţean Harghita a căutat să consolideze relaţiile internaţionale pe plan economic, cultural şi din alte domenii pe care regiunea le are, reprezentarea în Comitetul Regiunilor oferind o mare oportunitate pentru activităţile internaţionale ale consiliului judeţean.
Rolul Comitetului Regiunilor este de a face cunoscute punctele de vedere locale şi regionale cu privire la legislaţia UE. În acest sens, Comitetul emite rapoarte sau „avize” pe marginea propunerilor Comisiei. Comisia, Consiliul şi Parlamentul trebuie să consulte Comitetul Regiunilor înainte de luarea unor decizii în domenii care privesc administraţia locală şi regională (de ex. ocuparea forţei de muncă, mediul, educaţia, sănătatea publică). Comitetul Regiunilor este format în prezent din 344 de membri (şi tot atâţia membri supleanţi), provenind din toate cele 27 de state membre. Mai multe informaţii despre această instituţie găsiţi pe site-ul: http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/cor/index_ro.htm
 
Miercurea-Ciuc, 13 septembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774