Atragerea mai multor turişti la castelul din Lăzarea

( Votări)55 vizualizări
La şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita care a avut loc miercuri, s-a hotărât alocarea a câte 20 de mii de lei pentru cele două aşezări. S-a vorbit de asemenea despre proprietatea Castelului Lázár, premiul Pro Harghita şi despre exinderea firmei multinaţionale de prelucrarea lemnului.  
 Principala temă dezbătută la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita din data de 23 aprilie, a fost cea a sorţii Castelului Lázár. Preşedintele consiliului judeţean a adus la cunoştinţa celor prezenţi că în urma câştigării procesului, proprietarii castelului sunt urmaşii familiei Lázár, chiar dacă restaurarea acestui castel, care a avut loc în anii 50, a fost făcută prin munca oamenilor din comunitate şi din donaţii publice.
„Am încercat să ajungem la un acord cu moştenitorii castelului pentru ca acest edificiu să nu se degradeze, iar astfel munca asiduă a locuitorilor să nu se risipească. Şi să nu uităm nici faptul că după Lacu-Roşu, acest castel reprezintă un obiectiv turistic foarte important al zonei”, a spus Borboly Csaba.
La şedinţa extraordinară s-a hotărât acordarea unui ajutor de urgenţă de câte 20 de mii de lei din fondul de rezervă bugetară a consiliului judeţean, pentru fiecare dintre localităţile Văcăreşti (pentru repararea podului) şi Secuieni (pentru repararea acoperişului sălii de sport).
„Şi în aceste vremuri de restrişte, consiliul judeţean întinde o mână de ajutor localităţilor aflate în dificultate”, a afirmat Borboly Csaba.
Acordarea premiului Pro Harghita s-a decis în spatele uşilor închise.
Gábor László, primarul localităţii Lăzarea i-a salutat pe cei prezenţi, mulţumindu-le pentru munca întreprinsă, iar mai apoi a vorbit despre realizările şi greutăţile întâmpinate de comunitatea pe care o păstoreşte. A vorbit despre lucrările de reparare a drumurilor efectuate cu ajutorul comunităţii şi despre costurile reduse cu care s-au efectuat acestea. Printre greutăţi s-au menţionat problemele de la sistemul de canalizare, îngreunate de către legislaţia schimbătoare în ceea ce priveşte investiţiile. Primarul a vorbit şi despre faptul că a fost căutat de către o firmă germană de prelucrare a lemnului; acesta a concluzionat că şi oferta acestei firme este înşelătoare, asemenea altor oferte de acest gen, făcute în ultima vreme în zona Gheorgheni. Primarul Gábor László a reamintit faptul că în cazul în care va exista o decizie în ceea ce-i priveşte pe aceşti investitori străini, rolul consiliului judeţean va fi hotărâtor în apărarea intereselor micilor antreprenori din domeniul prelucrării lemnului din această zonă.
 
Lăzarea, 23 aprilie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774