A scăzut gradul de îndatorare al județului Harghita

(0 Votări)40 vizualizări

În urma unei noi licitații publice s-a diminuat rata de dobândă a creditului de 28 milioane de lei accesat de Consiliul Județean Harghita în cursul anului 2007 și mulțumită căreia suma care trebuie restituită s-a micșorat cu suma de trei milioane de lei. În urma licitației s-a reușit refinanțarea creditului, cu o dobândă mai mică decât cea inițială, datoria fiind eșalonată pentru o perioadă de treisprezece ani.

Având în vedere faptul că pentru asigurarea contribuției proprii în proiectele europene, consiliul județean a accesat împrumuturi bancare solicitate de autoritatea de control, licitația publică s-au desfășurat în două etape: una a vizat încheierea unui contract de împrumut pentru asigurarea contribuției proprii, alta în scopul refinanțării datoriei consiliului județean. La prima etapă nu s-a prezentat nimeni, acesta este motivul pentru care procedura s-a reluat, astfel că în data de 17 decembrie va avea loc analizarea ofertelor. În ceea ce privește cea de-a doua etapă, în cursul acestor zile se va putea semna contractul de refinanțare.
Borboly Csaba, le-a mulțumit colegilor din cadrul consiliului județean pentru rezultatele obținute în procesul de micșorare al gradului de îndatorare al instituției.
„Suntem adesea acuzați de faptul că îndatorăm județul, însă în realitate se întâmplă exact opusul. S-au accesat împrumuturi înainte să-mi încep mandatul, iar acum am reușit să diminuăm valoarea dobânzii aferente acestui împrumut. Astfel, județul Harghita este probabil județul din țară cu gradul cel mai mic de îndatorare. Acest fapt reprezintă un adevărat succes în această perioadă de criză economică, în care economia mondială se bazează pe sisteme de creditare, acesta fiind și motivul pentru care țin să le mulțumesc colegilor pentru eficiența muncii depuse” a afirmat Borboly Csaba.

 

Miercurea-Ciuc, 17 decembrie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774