A început derularea proiectului care vizează elaborarea sistemului de conservare a ariilor naturale protejate

„În lipsa fondurilor europene, am fi oricum nevoiți să realizăm aceste lucruri”

(1 Votări)29 vizualizări

Grupul de lucru din cadrul proiectului „Un sistem asociativ pentru conservarea biodiversității la nivel județean – implementarea managementului integrat, participativ și unitar la nivelul ariilor naturale protejate în județul Harghita” s-a întâlnit pentru prima ședință, în data de 30 aprilie, miercuri, la sediul consiliului județean. Beneficiarului proiectului este Consiliul Județean Harghita și este finanțat de Programul Operațional Sectorial Mediu, contractul fiind semnat în cursul lunii februarie a acestui an la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice. 

În debutul ședinței au fost prezenți președintele consiliului județean Borboly Csaba și administratorul public al județului Szabó Barna. Borboly Csaba a reafirmat importanța acestui proiect care și în lipsa fondurilor europene ar trebui implementat din resurse proprii ale consiliului județean. Termenul limită de implementare al proiectului este 31 decembrie 2015, iar în ciuda faptului că termenul este atât de scurt se vor întreprinde toate măsurile necesare pentru ca acesta să nu fie depășit. Acesta este și motivul pentru care președintele consiliulu județean i-a rugat pe membrii grupului de lucră să conlucreze zilnic. Este necesară accelerarea finalizării evaluărilor, respectiv procedurile de achiziție publică referitoare la întocmirea studiilor. Pentru ca acest lucru să fie posibil este de elaborarea minuțioasă a unui caiet de sarcini.
Finanțarea proiectului de conservare a biodiversității în județul Harghita s-a adoptat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita din data de 20 decembrie 2013. Valoarea totală a proiectului este de 23.416.792,29 lei, din care suma eligibilă
21.406.478,54 lei. Proiectul vizează elaborarea unui sistem asociativ de protejarea și conservarea ariilor naturale protejate din județul, pe baza cercetărilor întreprinse de către biologi. Pe lângă acest plan se va înființa un centru de informare care va oferi celor interesați, înformații referitoare la ariile projate, fauna și flora acestora, respectiv depre regulile aplicabile în aceste arii. Managerul proiectului este Consiliul Județean Harghita, iar administratorii sunt composesoratele, ocoalele silvice și asociațiile. Numărul ariilor protejate este de 29, care se găsesc pe teritoriul a 51 de localități.


Miercurea-Ciuc, 30 aprilie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774