A fost prezentată harta pârtiilor de schi din Ţinutul Secuiesc

( Votări)118 vizualizări

Consiliul Judeţean Harghita a demarat o campanie turistică a sezonului de iarnă

 Harta pârtiilor de schi din Ţinutul Secuiesc prezentată în cadrul unei conferinţe  de presă organizată în data de 22 noiembrie în palatul administrativ, cuprinde treisprezece pârtii.

Harta şi filmele promoţionale prezentate în cadrul conferinţei au fost elaborate de Asociaţia Culturală Visus din Odorheiu Secuiesc, la solicitarea Consiliului Judeţean Harghita. Conform celor declarate de preşedintele autorităţii judeţene, Borboly Csaba, s-au străduit să elaboreze o hartă uşor utilizabilă şi cu costuri reduse, care poate fi accesată pe internet, iar varianta tipărită încape în buzunare sau portmoneu.

Conform preşedintelui CJHR, prezentarea unitară şi tematică a întreprinzătorilor din regiune a avut mare succes, acest lucru putând fi remarcat şi în cadrul expoziţiilor naţionale şi din Ungaria, în cadrul cărora judeţele Harghita, Covasna şi Mureş s-au prezentat împreună prin standul Ţinutul Secuiesc. Se încearcă întărirea acestui lucru prin organizarea campaniei turistice a sezonului de iarnă, fiind prezentate în mod unitar pârtiile de schi din regiune, preşedintele accentuând că o astfel de prezentare unitară nu poate fi găsită nici în valea Prahovei, iar oferta din secuime se ridică la standardele naţionale, însă acest lucru trebuie adus la cunoştinţa potenţialilor turişti.

„Campania turistică a sezonului de iarnă este destinată preponderent generaţiei tinere, astfel am demarat o campanie tinerească”, a declarat Borboly Csaba.

Harta pârtiilor de schi a fost tipărită în limba maghiară şi în limba română, fiind răspândită de Consiliul Judeţean Harghita, Academia Maghiară de Schi şi Asociaţia Instructorilor de Schi din Ungaria, putând fi accesată şi prin intermediul paginii web www.destinatiamea.ro, a declarat Fazakas Szabolcs, conducătorul Asociaţiei Culturale Visus. Harta cuprinde posibilităţile de agrement pe timp de iarnă din regiune, precum şi aeroporturile din apropiere.

Administratorul public Birtalan József a prezentat participarea la expoziţiile Romexpo din Bucureşti şi Hungexpo din Ungaria. În opinia lui Birtalan „suntem pe drumul cel bun în promovarea regiunii şi nu ne oprim aici”.

„Tunurile de zăpadă sunt pregătite”, a declarat Kalamár Andor, preşedintele Asociaţiei de Turism Băile Tuşnad. Asociaţia înfiinţată de întreprinzătorii locali şi de către autoritatea publică locală pune în funcţiune pârtia de schi din Băile Tuşnad, care conform planurilor ar putea fi deschis în decembrie, dacă temperaturile scad sub -5 grade Celsius. În opinia lui Kalamár se încearcă îmbunătăţirea calităţii reclamelor şi organizarea mai multor evenimente, pentru ca astfel să se ridice la standardele naţionale şi internaţionale.

Harta pârtiilor de schi poate fi postată pe pagina web a pensiunilor interesate, iar filmul de promovare a ofertelor de iarnă va putea fi vizionat în curând prin intermediul portalului Youtube, respectiv va fi difuzat prin canalele de televiziune locale şi naţionale, respectiv din Ungaria.

 

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774