Ședință online în vederea sprijiniri primăriilor în demersurile de prevenire a furturilor, efracțiilor

(0 Votări)16 vizualizări

Mai mulți primari din județ au semnalat faptul că locuitorii sunt îngrijorați în ceea ce privește creșterea numărului de furturi, efracții. În vederea prevenirii faptelor de acest fel, în cursul zilei de 6 aprilie conducerea Consiliului Județean Harghita a organizat o ședință online la care a participat conducerea instituției, a primăriilor din județ și colonelul Dan Iamandi, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Harghita.

Acesta din urmă a făcut un apel către primării din județ de a semnala organelor abilitate cât mai urgent aceste fapte pentru ca în acest fel să se poată interveni și face cercetările care se impun. Un lucru important de menționat este că fără un martor nu se poate demara nici un fel de cercetare a faptelor comise. Autoritățile locale vor întocmi un plan de siguranță al localității, acesta trebuie înaintat instituțiilor județene competente. Odată cu elaborarea acestei strategii și a respectării protocolului care se impune, localitățile vor fi mai sigure și va crește gradul de siguranță al locuitorilor.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a adus în atenția conducătorului inspectoratului de jandarmerie întrebările formulate de către populație. Conform răspunsurilor, organelor de control li se pot înainta spre verificare declarațiile pe propria răspundere bilingve, la fel și declarațiile semnate cu creionul.

În vederea evitării problemelor, aceste întâlniri online vor fi organizate săptămânal.  

Miercurea Ciuc, 6 aprilie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774