Se va deschide o expoziție de desene

Copiii au trimis mai mult de o sută de desene la concursul organizat de consiliul județean

(0 Votări)45 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a organizat un concurs de desene destinat copiilor între 8 și 14 ani cu scopul de a alege desenul care va reprezenta felicitarea de Crăciun a instituției. S-au înscris în concurs 140 de creații, copiii din localitățile Miercurea-Ciuc, Sânmartin, Toplița-Ciuc, Sâncrăieni, Cristuru-Secuiesc, Cechești, Lăzărești și Gheorgheni au desenat ceea ce reprezintă pentru ei Crăciunul și sărbătorile de iarnă. 

Artistul plastic, Fülöp József și Oláh Hunor, designer web au ales desenele făcute de Fogarasi-Csézár Nóra, elevă în clasa a doua la Școala generală Petőfi Sándor din Cristuru-Secuiesc și Deák Noémi, din clasa a patra la Școala generală Petőfi Sándor pentru a reprezenta felicitările de Crăciun ale Consiliului Județean Harghita.

Desenele înscrise în concurs vor face, începând din data de 11 decembrie, obiectul unei expoziții, în spațiul expozițional aflat la parterul instituției din Miercurea-Ciuc. Deschiderea festivă a expoziției va avea loc vineri de la ora 15,50, fiind parte integrantă a evenimentului organizat de consiliul județean pentru întâmpinarea sărbătorilor de iarnă – Adventul familiilor.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și-a exprimat bucuria că au sosit desene din toate cele trei zone ale județului. „S-au creat desene foarte frumoase, pentru care țin să le mulțumesc copiilor, profesorilor și părinților”, a afirmat președintele consiliului județean.

Tinerii artiști sunt așteptați la deschiderea expoziției, împreună cu profesorii și părinții lor. De asemenea, toți cei interesați sunt așteptați cu drag la eveniment.

Miercurea-Ciuc, 9 decembrie 2015


[ Ştiri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«ianuarie, 2023»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774