S-au dezbătut domeniilor de interes ale administrațiilor publice

A avut loc adunarea generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

(0 Votări)28 vizualizări

La Senatul României a avut loc în data de 22 februarie 2018 adunarea generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), iar Consiliul Județean Harghita a fost reprezentat la acest eveniment de directorul economic al instituției, Bicăjanu Vasile. La ședință a participat și premierul Viorica Dăncilă, în acest context reprezentanții județelor au reinvocat importanța descentralizării din administrația publica, menționând că viitorul european este viitorul comunităților locale, de aceea guvernul este chemat să inițieze cât mai rapid măsurile de descentralizare și să asigure ca deciziile să fie luate la nivelul cel mai apropiat de cetățean.

Pe ordinea de zi a adunării au figurat, printre altele aprobarea bugetului instituției și a programului de activități pentru anul 2018, desemnarea cenzorului UNCJR și a unui membru supleant în cadrul Comitetului Regiunilor. Au fost prezenți la adunare și reprezentanții Guvernului României care au participat la dezbaterile pe tema domeniilor private de interes ale administrațiilor publice județene. Nu au fost omise nici aspecte de ordin administrativ, cum ar fi modificările de statut ale uniunii consiliilor județene care s-au transpus în clarificări referitoare la procedurile administrative de funcționare. UNCJR dorește să încheie un protocol de colaborare cu Institutul de Studii Estice din Polonia și să participe la Forumul economic anual de la Varșovia, acesta fiind o platformă de colaborare administrativă, culturală și economică.

În cadrul adunării s-a menționat că este important să se răspundă la solicitările uniunii consiliilor județene și să fie transmise punctele de vedere, în contextul în care o parte dintre județe nu dă curs solicitărilor. Nu în ultimul rând, consultările și întâlnirile cu reprezentanții guvernului pe teme de interes urmează să fie organizate în perioada următoare.

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte  consiliile judeţene din România, ca autorități ale administrației publice locale. Borboly Csaba a fost reales în funcția de vicepreședinte al Uniunii din data de 1 iulie 2015.

Miercurea-Ciuc, 22 februarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774