S-a inaugurat la Gheorgheni Centrul de cercetare și dezvoltare silvică

Oportunitate majoră pentru economia județului Harghita

(0 Votări)92 vizualizări

Înființarea Centrului de cercetare și dezvoltare silvică din Gheorgheni este un proiect a cărui implementare a început  în cursul anului 2012, iar inaugurarea acestuia a avut loc în data de 21 septembrie. Cei prezenți au fost salutați de șeful Ocolului Silvic Gheorgheni Melles Előd care a ținut să menționeze că în realizarea acestui proiect, un sprijin substanțial a fost oferit de Academia de Științe Agricole și Silvice. Valoarea sprijinului se ridică la 7.900.000 lei, sumă din care s-a echipat centrul. Acest nou centru științific este primul din România, înființat de către o instituție privată. 

Melles Előd a mai adăugat că prin colaborarea a cinci ocoale silvice private se desfășoară activitatea de certificare a 70.000 hectare de pădure. Scopul este ca pe lângă obținerea de venituri din vânzarea de masă lemnoasă, să se obțină resurse prin intermediul cărora să fie sprijiniți tinerii cercetători, respectiv tinerii plecați să fie motivați să se întoarcă acasă.

La eveniment au fost prezenți Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Ion Munteanu, inspector șef la Garda Forestieră Brașov, conducători de composesorate, primari și viceprimari. Borboly Csaba este de părere că această investiție este un bun exemplu datorită faptului că reprezintă o oportunitate majoră pentru economia județului, numeroase probleme putând fi abordate dintr-o altă perspectivă.

„Această atitudine inovativă a ocolului silvic din Gheorgheni va face ca în viitor Consiliul Județean Harghita să se implice maxim în acest parteneriat. Știu cât de grea și anevoioasă este implementarea unui proiect european, iar această reușită este motiv de satisfacție și bucurie pentru mulți. Rezultatele acestui centru de cercetare pot avea un aport important în luarea bunelor decizii”, a afirmat președintele consiliului județean.

Borboly Csaba a apelat, dată fiind ocazia, la conducătorii composesoratelor de a da o mână de ajutor reconstruirii bisericii din Atia, mistuită de flăcări la sfârșitul săptămânii.

Miercurea-Ciuc, 21 septembrie 2016


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774