Proiecte europene pentru dezvoltarea județului Harghita

Recunoașterea activității persoanelor aflate în prima linie în lupta cu pandemia

(0 Votări)37 vizualizări

Am inițiat baza de date a ideilor de proiecte europene la care așteptăm să contribuie actori din sfera privată și instituții publice, organizații civile, reprezentanți ai primăriilor – a afirmat Borboly Csaba în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 20 mai. 

Dorim să sincronizăm activitățile care vor contribui la crearea unei direcții comune pe care județul Harghita o va traversa în următoarea perioadă de accesare a fondurilor europene, în perioada 2020-2030, astfel ca proiectele europene să urmeze o direcție comună. Aceasta este motivul pentru care este importantă completarea formularului accesibil pe pagina de web: https://ideideproiecteue.judetulharghita.ro/”, a spus președintele consiliului județean.

La inițiativa prefectului județului Ion Proca, la propunerea consilierilor județeni s-a dat curs solicitării de finanțare înaintată de primăria Toplița.

„Echilibrarea bugetelor locale s-a făcut ținând cont de proporția etică din cele trei zone ale județului. Mă bucur că azi am putut să ne desfășurăm activitatea fără nici o discuție în contradictoriu. Este importantă, în continuare solidaritatea dintre regiunile județului”, a menționat Borboly Csaba.

Săptămânile următoare vor fi scoase la licitație publică noi investiții în județul Harghita. În cadrul ședinței extraordinare s-a aprobat proiectul de hotărâre care vizează alocare a 249 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor activităților de comunicare. Din această sumă se vor achita sumele necesare finalizării proiectelor și vor fi demarate activitățile de întocmire a documentațiilor. Lucrările care urmează a se realiza sunt: drumul județean 137A, între localitatea Tăureni și limita cu județul Brașov, porțiune drumului județean 133 între Ulieș și Orășeni și drumul județean 133 pe porțiunea Orășeni – Ocland – județul Covasna. Celei trei loturi de lucrări însumează o lungime de aproximativ 50 de kilometri.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Consiliul Județean Harghita vor accesa fonduri europene. În cadrul Programului Operativ Infrastructură  Mare (POIM) se va aplica pentru obținerea de fonduri necesare achiziționării de echipamente de protecție și aparatură de specialitate. Tot în cadrul acestui program va aplica pentru finanțare și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita.

La punctul diverse, președintele consiliului județean a vorbit despre demersurile referitoare la învățământul digital. La inițiativa Consiliului Județean Harghita și a consilierului județean Ferencz Salamon Alpár, președintele comisiei de învățământ din cadrul instituției se dorește accesarea a 82 milioane de lei, respectiv se ia în calcul și participarea în cadrul altor proiecte. În acest sens s-a înființat un grup de lucru, format din părțile interesate: Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Casa corpului didactic Apáczai Csere János, reprezentanții primăriilor. Au fost cooptați și specialiști care lucrează de două luni în acest sens.

Premiul Altruism pentru persoanele care luptă în prima linie

Consiliul Județean Harghita recunoaște activitatea personalului de pe ambulanțe, SMURD și garda comunitară. Au fost premiați Szabó Lenke, asistentă șefă și șoferul de ambulanță Szali Mózes de la Cristuru-Secuiesc. La inițiativa Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” premiul s-a acordat conducătorului auto SMURS Oltean Gheorghe Vasile din Miercurea Ciuc, lui Sándor Zsolt de la Odorheiu-Secuiesc, lui Antal László Levente de la Gheorgheni. Godra Venczel, reprezentant al gărzii comunitare de la Merești și  Gergely István, de la garda comunitară din localitatea Zetea  au fost distinși și ei cu Premiul altruism.

Ședința online a consiliului județean poate fi urmărită accesând linkul:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/292804768396397/

 

Miercurea Ciuc, 20 mai 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774