Programul special de finanțare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale ale comunităţii româneşti din judeţul Harghita

(0 Votări)22 vizualizări

Persoane fizice și juridice de drept public sau privat, autorizate, respectiv înființate sau recunoscute în condițiile legii române, cu prioritate asociațiile, fundațiile și cultele religioase, care organizează și derulează diferite programe, proiecte și acțiuni sociale şi culturale ale solicitanţilor de etnie română în județul Harghita pot aplica pentru obținerea de finanțare nerambursabilă. Suma aprobată pentru susținerea acestora în acest an este de 60 mii lei.

Depunerea ofertelor culturale se poate face la Registratura Consiliului Județean Harghita sau la birourile teritoriale ale instituției.

Vor avea prioritate la atribuirea finanțării activitățile teatrelor amatoare din județul Harghita, a fanfarelor din județul Harghita, cu condiția să se aloce în mod obligatoriu din suma de finanțare 20% pentru achiziția instrumentelor muzicale. De asemenea, sunt sprijinite activitățile legate de elaborarea bazelor de date privind valorile patrimoniului cultural al județului Harghita, activitatea formațiilor muzicale din județul Harghita, programele, proiectele și acțiunile cu caracter cultural care să contribuie la dezvoltarea turismului cultural al regiunii. Nu în ultimul rând, prin intermediul programului se vor  sprijini activitățile culturale desfășurate în cadrul zilelor satelor și organizarea cursurilor de dans popular, a organizării periodice a seratelor de dans popular și de spectacole de dansuri populare în cadrul căruia cursanții prezintă cele învățate.

Consilierul județean Dan Ciprian Rugină a afirmat că „anul 2019 vine cu un buget generos pentru finanțarea proiectelor ce vor fi depuse de către asociațiile din Harghita. Indiferent dacă este vorba despre cultură, sport, tineret, familie, turism sau pompieri voluntari, asociațiile harghitene au posibilitatea și șansa de a organiza activități finanțate de către Consiliul Județean Harghita. Personal țin să mulțumesc echipei de profesioniști din cadrul consiliului județean, care a întocmit documentațiile necesare accesării acestor programe”.

„Îndemn comunitatea românească din județ să aplice pentru obținerea de finanțare deoarece în acest mod pot fi organizate programe și proiecte prin care se contribuie la păstrarea identității comunității, impulsionându-se și promovându-se viața culturală din județ. La fel de importantă este și păstrarea obiceiurilor populare și culturii materiale”, a afirmat Borboly Csaba.

Persoana de contact de la care puteți afla informații suplimentare  este Ianovits István Zsolt, telefon 0266-207.700, interior 1308, email: ianovitsistvan@judetulharghita.ro , dar și pe site-ul http://palyazatok.hargitamegye.ro/ro/ .

Miercurea Ciuc, 24 aprilie 2019


[ Știri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2024»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774