Peste o mie de participanți la Festivalul de dans pentru copii și tineret Csűrdöngölő

Muzică și dans popular la cea de-a XI-a ediție a Zilelor Județului Harghita

(0 Votări)57 vizualizări

În 21 mai, joi, spațiul dintre coloanele de la sediul consiliului județean și platoul din vecinătate au fost ocupate de participanții la cea de-a XXVII-a ediție a Festivalul de dans pentru copii și tineret „Csűrdöngölő”.

Evenimentul organizat în cadrul zilelor județului a adunat mai mult de treizeci de grupuri de dans. Deschiderea oficială a fost făcută de András Mihály, directorul Ansamblului Național Secuiesc Harghita, Ferencz Angéla, managerul Centrului Cultural Județean Harghita și de către Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

András Mihály, directorul ansamblului secuiesc a vorbit despre rolul prezenței părinților, bunicilor, profesorilor la acest eveniment, deoarece pentru copii susținerea și aprecierea sunt foarte importante.
Ferencz Angéla, managerul centrului cultural i-a îndemnat pe copiii și tinerii prezenți să fie cu băgare de seamă unii la alții, să învețe de la cei mai mari, să danseze, să cânte și să facă din tradiții parte integrantă a vieții lor.

Borboly Csaba și-a exprimat mulțumirea față de activitatea și implicarea Fundației András și a ansamblului în organizarea festivalului. De asemenea, acesta a ținut să-i felicite pe dansatorii profesioniști, muzicienii și consilierii județeni pentru implicarea și susținerea vieții culturale din județ.

În pofida faptului că a și plouat, dansul și voia bună nu au fost curmate, grupurile participante continuând să-și prezinte programele.

 

Miercurea-Ciuc, 21 mai 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774