Odată cu interconectarea traseelor de bicicletă existente, ar crește atractivitatea turistică a zonei Cristur

La adunarea generală a Asociației Microregionale Cristuru-Secuiesc s-a hotărât  și în privința realizării unui studiu preliminar 

(0 Votări)16 vizualizări

La adunarea generală a Asociație Microregionale Cristuru-Secuiesc care a avut loc marți, 27 martie, printre altele s-a hotărât și în privința realizării unui studiu preliminar în ceea ce privește dezvoltarea traseelor de bicicletă și interconectarea acestora. Totodată, Borboly Csaba a menționat și oportunitatea interconectării acestor trasee cu deja popularele trasee realizate în anul 2015 și care interconectează satele săsești din Transilvania. 

Odată cu interconectarea cu aceste trasee în apropierea localității Dârjiu va fi accesibila ruta de aproximativ două sute de kilometri, care traversează 26 de localități printre care se numără Sighișoara, Saschiz, Viscri.

Rafai Emil, primarul orașului Cristuru-Secuiesc și directorul asociației microregionale a afirmat că este important ca relansarea turismului din zonă să fie abordat din mai multe direcții.

Președintele consiliului județean a supus dezbaterii și aspecte referitoare la cursurile pentru păstori. După cum a reieșit și în urma dezbaterilor din cadrul adunării generale, în zonă este mare lipsa de forță de muncă în acest domeniu. Borboly Csaba consideră că existența de personal specializat ar fi benefică localnicilor având în vedere că ar beneficia de personal calificat care să se ocupe de creșterea animalelor.

Membri Asociației Microregionale Cristuru-Secuiesc au menționat importanța utilizării elementelor comune de identitate vizuală în cadrul evenimentelor din zonă în care apare zona Cristur. Acesta a completat că este nevoie ca aceste evenimente să fie cât mai atractive și diverse și zona să fie promovată în mod corespunzător.

Miercurea Ciuc, 28 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774