Nou generator electric la centrul de transfuzie sanguină

S-a suplimentat din nou bugetul direcției județene de protecție a copilului 

(0 Votări)36 vizualizări

La sediul din Miercurea Ciuc a avut loc azi, 30 octombrie ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita. În cadrul ședinței s-a votat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli a Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita cu 4,5 milioane de lei, banii fiind necesari pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și asigurarea salariilor angajaților pentru încă o lună. Borboly Csaba, președintele consiliului județean a menționat din nou faptul că se așteaptă în continuare sprijinul guvernului în acest sens. 

În cursul verii din acest an consiliul județean a achiziționat un generator de curent electric care a fost dat azi în administrate Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita. Acest generator va asigura la buna desfășurare a activității din cadrul centrului și în perioadele în care se întrerupe furnizarea curentului electric.

Totodată, s-au aprobat și hotărârile care vizează reabilitarea a două poduri. Urmează a fi construit un nou pod pe drumul județean 153D, în localitatea Subcetate, respectiv în localitatea Corund se va reconstrui podețul din strada Sórét care conduce spre centrul de colectare a deșeurilor din localitate.

Nu în ultimul rând s-au aprobat și hotărârile care vizează modificarea bugetară în cazul lucrărilor de reabilitare a drumului județean 153D. Una dintre condițiile pentru ca județul să aibă un sistem de gestionare a deșeurilor în conformitate cu standardele UE a fost reabilitarea drumului de la fabrica de produse lactate din Remetea până la centrul de gestionare a deșeurilor. Consiliul județean și-a asumat prin contract reabilitarea acestui drum. A fost deja încheiat un contract în acest sens.

Și în cazul reabilitării podului din localitatea Dejuțiu, s-a modificat bugetul și s-a semnat un contract și în cazul acestor lucrări.

În debutul ședinței a depus jurământul și a fost investit noul consilier județean Hîrlav Costin, cel care va ocupa locul fostului consilier județean Rugină Ciprian. Tot la prima ședință de consiliu au participat și cei zece stagiari care vor desfășura o activitate de 5 luni în cadrul Consiliului Județean Harghita și care vor primi și salariu pentru perioada de stagiatură.

„Îi invităm pe stagiari să ne transmită propunerile constructive și sper că dintre aceștia, să fie persoane care își vor găsi pe termen lung, un loc de muncă la consiliul județean”, a spus Borboly Csaba care a mai reamintit faptul că această stagiatură plătită este unul dintre rezultatele propunerii de modificare legislativă înaintată de senatorul UDMR, Antal Lóránt.

Miercurea Ciuc, 30 octombrie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774