Ministrul mediului trebuie să-și asume responsabilitatea pentru nenumăratele atacuri ale ursului

Ursul a atacat în cursul acestei zile un copil

(0 Votări)14 vizualizări

În cursul zilei de azi ursul a atacat un copil din localitatea Jigodin. Este vorba de exemplarul de urs care a ucis mai multe animale în localitatea Păuleni Ciuc și pentru extragerea căruia s-a făcut o solicitare de extragere încă de acum o săptămână, informează Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Deși documentația necesară în vederea extragerii ursului periculos a fost depusă, organele abilitate nu s-au ocupat cu această problemă.

„Nu cred că într-o țară normală lucrurile pot să ajungă într-un asemenea stadiu: de ani de zile solicităm ministerului mediului să trateze cu seriozitate această problemă și să ia măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor cauzate de urși în județul Harghita. Doamna ministru a fost la noi în județ, însă nu s-a luat nicio o măsură. Ursul de la Păuleni terorizează de săptămâni bune locuitorii, a provocat numeroase daune și pune permanent în pericol locuitorii din județ. Acest urs a atacat în cursul acestei zile un copil! Ministerul are documentația necesară extragerii acestui exemplar de mai bine de o săptămână, însă nu a făcut încă nimic. Oare ce trebuie să se întâmple pentru ca odată și pentru totdeauna ministerul să rezolve problema urșilor? Suntem cetățeni ai statului român, vrem să nu fim privați de sentimentul de siguranță! Solicităm ministerului să-și asume responsabilitatea pentru numeroasele daune cauzate de urs!”, a conchis președintele consiliului județean.

Mai multe informații referitoare la demersurile întreprinse de Consiliul Județean Harghita în vederea rezolvării problemelor cauzate de urși, puteți afla accesând: https://judetulharghita.ro/daune.html

Miercurea Ciuc, 26 iulie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774