La Valea Rece s-a gătit cea mai mare mămăligă cu brânză

Regiunea a devenit pentru o zi centrul lumii

(0 Votări)139 vizualizări

La finele săptămânii, în 29 și 30 august a avut loc la Valea Rece a zecea ediție a Festivalului mămăligii cu brânză. Renumele zonei este dus mai departe prin organizarea acestui eveniment care an de an ia o amploare mai mare. Ca în fiecare an, Consiliul Județean Harghita a fost coorganizator și finanțator al festivalului. Ineditul festivalului din acest an a fost reprezentat de faptul că s-a gătit cea mai mare mămăligă cu brânză din lume, fapt atestat și de reprezentanții cărții recordurilor, prezenți la eveniment. 

Organizatorii au dorit ca astfel să facă cunoscută mâncarea tradițională a regiunii, reprezentată de mămăliga cu brânză. Pe lângă încercarea de a stabili un record mondial prin gătirea celei mai mari mămăligi cu brânză, a avut loc și un concurs de gătit mămăliga cu brânză, la care s-au întrecut mai mult de zece echipe. La eveniment a participat Borboly Csaba, președintele consiliului județean și Becze István, consilier județean.

„Faptul că aici la Valea Rece, în județul Harghita s-a reușit stabilirea unui nou record mondial, conduce la dezvoltarea și bunul renume al regiunii. În spiritul dictonului munca mai multă și circ mai puțin, acest record mondial conduce în mare măsură la mediatizarea regiunii, făcând din aceasta o zonă de interes. Mă bucur să constat că multe persoane din județele învecinate au venit la eveniment și consider că aceasta este menirea turismului, de a atrage cât mai mulți oameni și astfel tot mai multor familii să  li se asigure posibilitatea unui venit sigur și crearea de locuri de muncă. Vom putea contribui la dezvoltarea regiunii prin programe turistice viabile, iar demersurile politice în acest sens nu sunt suficiente, este nevoie de fapte concrete. Dezvoltarea regiunii va posibilă dacă vor exista persoane ca Csilip Árpád, care vor acționa asemenea lui. Prin forța proprie, acesta a atras atenția întregii lumi asupra acestei regiuni. Noi, politicienii putem ajuta destul de puțin, însă meritul îi aparține lui Csilip Árpád și acest exemplu trebuie urmat și astfel viața în această regiune va fi mai bună, tot mai puțini vor părăsi tărâmurile natale, iar cei care au plecat își vor dori să se  întoarcă acasă. Ziua de astăzi reprezintă un pas înfăptuit pentru dezvoltarea regiunii”, a afirmat Borboly Csaba.

La concursul gastronomic din acest an s-au întrecut mai mult de zece echipe, locul al treilea a fost ocupat de echipa Harmopan, respectiv echipa Gyimesi Vadvirágok, al doilea loc de echipa Kitartó csikk și Sóvidék-Hegyalja, în timp ce primul loc a revenit echipei Ferbit.

Miercurea-Ciuc, 30 august 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774