În sprijinul spitalelor: s-au alocat aproximativ 650 mii lei instituțiilor medicale din județul Harghita

(0 Votări)22 vizualizări

 „În această perioadă grea datoria noastră este să avem grijă de oameni și să sprijinim sistemul sanitar și acele persoane care își desfășoară activitatea în linia întâi. Acesta este motivul pentru care consiliul județean a hotărât în cadrul ședinței de azi că va aloca de urgență spitalelor din județ aproximativ 650 mii de lei. Este un lucru foarte important că nici după datele de la prânz, în județul Harghita nu există nici o persoană infectată cu noul corona virus. Această stare ne dorim să menținem pentru cât mai mult timp, însă trebuie să ne pregătim și pentru îngrijirea bolnavilor” – a conchis Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita după ședința extraordinară a instituției care a avut loc azi. 

La Odorheiu-Secuiesc se alocă 300 mii lei, La Cristuru-Secuiesc 100 mii lei, la Gheorgheni 250 mii lei, urmând ca și în cazul orașului Toplița să se voteze rectificarea bugetară, după ce va fi depusă de către oraș documentația necesară. Sumele vor fi cheltuite de către spitale pentru achiziționarea dotărilor și echipamentelor necesare și care sunt indispensabile  pentru încetinirea efectelor pandemiei, respectiv îngrijirea bolnavilor.

„Lucrăm în ritm alert, însă este nevoie ca spitalele să fie dotate corespunzător pentru a face față acestei situații de urgență, pentru a putea îngriji persoanele infectate, dar persoanele care au nevoie de asistență medicală de urgență. Totodată, este foarte importantă siguranța personalului medical, în acest sens așteptăm și donațiile venite din partea sferei civile” – a spus Borboly Csaba. 

Președintele consiliului județean a mai adăugat că eforturile depuse în această perioadă își aduc roadele, astfel de azi, 26 martie la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc se efectuează teste de depistare a infecțiilor cu noul corona virus.

„După consfătuirile avute cu primarii din zonă, s-a hotărât achiziționarea la spitalul din Gheorgheni a trei aparate de ventilație. Spitalul din Toplița încă nu a formulat care este necesarul de aparatură, însă dacă va înainta o solicitare în acest sens vom aloca sume și în zona de nord a județului”, a afirmat vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamér.

„Pentru pregătirea în vederea întâmpinării situației care urmează, spitalul din Odorhei a primit 300 mii lei, cel din Cristuru-Secuiesc 100 mii lei. Menținem legătura cu reprezentanții conducerii spitalelor și în funcție de posibilități sprijinim activitatea acestora. Traversăm o perioadă grea și trebuie să oferim sprijin pentru ca populația din județ să fie în siguranță” – a afirmat Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean.

Materialul video realizat cu această ocazie îl puteți viziona accesând următorul link:

https://www.facebook.com/280850128683042/posts/2420374168063950/?vh=e&d=n

Miercurea Ciuc, 26 martie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2023»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774