Harghiteni la Parada porturilor populare din Vatra Dornei

Comunicatul de presă al GAL Leader „Csik”

(0 Votări)35 vizualizări

În perioada 25-26 septembrie 2018, orașul Vatra Dornei din județul Suceava a fost gazda celei de-a 11 ediții a ,,Convenției Europene a Munților”, eveniment prin care se  promovează patrimoniul cultural al zonelor montane și atractivitatea  acestora. La „Convenția Europeană a Munților”, au  participat cercetători, inițiatori politici, funcționari ai agențiilor de dezvoltare, fermieri și operatori în turism din România și alte 20 de state.

În cadrul acestui eveniment european, a avut loc și o serie de evenimente culturale menite să ilustreze potențialul atractiv al zonei montane din țara noastră. Astfel, miercuri, 26 septembrie, străzile din Vatra Dornei au fost însuflețite de parada portului popular al comunităților ce trăiesc în zonele montane ale țării, care a cuprins și reprize de dansuri populare ce au încântat privirile trecătorilor. Nu au lipsit nici călăreții purtați de cai împodobiți, dar nici ciobăneștii mioritici, care au sporit frumusețea paradei portului popular desfășurată în orașul sucevean.

Asociația Csíksomlyó a fost invitată la a doua zi a conferinței, în care a avut loc Parada Porturilor Populare –fiecare regiune a prezentat portul popular caracteristic ținutului propriu.

Astfel, județul Harghita a fost reprezentat la Parada Porturilor Populare de 16 membrii ai Ansamblului Tradițional ”Zugtánc”, prin prezentarea a mai multor variații a portului popular – din zona Casinelor, Ciucului de Sus, a Ghimeșilor, din zona Odorhei, etc. După Paradă, membrii ansamblului au prezentat muzică, dans și cântece populare caracteristice județului Harghita.

Participarea la acest program a fost finanțată de Consiliul Județean Harghita, prin intermediul unui proiect cultural.


[ Știri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«septembrie, 2023»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774