Grup interregional pentru sprijinirea regiunilor mai puțin dezvoltate

Mai multă atenție pentru incluziunea socială a tinerilor 

(0 Votări)24 vizualizări

În cursul zilei de vineri, 23 martie, la Bruxelles la Comitetul Regiunilor a avut loc ședința Grupului interregional „Regiuni mai puțin dezvoltate”. Grupurile interregionale au rolul de a promova schimbului de opinii și formularea unor idei, în vederea îmbogățirii cooperării dintre autoritățile locale și regionale. Astfel, președintele Consiliului Județean Harghita, în calitate de membru al Comitetului Regiunilor și membru în grupul interregional „Regiuni mai puțin dezvoltate”, a evidențiat din nou că este important să se acorde mai multă atenție în viitor nu numai zonelor urbane, ci și celor rurale, în special în ceea ce privește accesul tinerilor defavorizați la educație adecvată și la oportunitățile de pe piața forței de muncă. 

Borboly Csaba a declarant cu privire la ședința de azi că: „În ceea ce privește măsurile care vizează promovarea integrării zonelor rurale sau periferice, consider că trebuie să se acorde mai multă atenție pentru promovarea incluziunii sociale nu numai zonele urbane, ci și celor rurale defavorizate”. Acesta a completat afirmând că în viitor, în cadrul Fondul Social European ar fi oportun să se elaboreze un pachet de bază de măsuri care să le asigure tinerilor defavorizați accesul la un nivel minim de studii și mijloacele necesare pentru însușirea unui nivel adecvat de competențe.

Despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetul Regiunilor puteți afla mai multe detalii accesând https://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .

Miercurea Ciuc, 23 martie 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774