Furnizor amendat cu zece mii de lei

Luare oficială de poziție în vederea îmbunătățirii programului de furnizare a laptelui și cornului 

(0 Votări)62 vizualizări

Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Harghita a amendat una dintre firmele care furnizează produse în cadrul programului național laptele și cornul deoarece nu a respectat gramajul produselor de panificație. În urma multiplelor sesizări, Borboly Csaba, la rândul său, în calitate de părinte, a sesizat comisariatul în legătură cu faptul că în instituțiile de învățământ gramajul biscuiților nu este de 80 grame, ci 40. Furnizorul nici în urma discuțiilor anterioare purtate pe această temă, nu a remediat această problemă. 

În răspunsul dat lui Borboly Csaba, comisariatul monitorizează în continuare activitatea firmei în discuție și va lua măsuri dacă este cazul.

Borboly Csaba și Consiliul Județean Harghita depun eforturi în vederea asigurării de produse de calitate în școli și îndeamnă firmele locale de a-și prezenta ofertele în cadrul procedurilor de achiziții publice, deoarece calitatea produselor poate fi mai precară dacă acestea sunt aduse de la sute de kilometri depărtare. Din acest an s-a implementat un program prin intermediul căruia instituțiile de învățământ pot semnala orice fel de problemă (http://judetulharghita.ro/stiri/program-lapte-corn.html ).

Borboly Csaba a afirmat că laptele și cornul reprezintă pentru mulți copii prima masă a zilei, calitatea produselor furnizate având o importanță mare și din acest punct de vedere. În vederea soluționării acestei situații au fost organizate numeroase întrevederi cu instituțiile abilitate, consiliile de părinți, organizațiile caritative și din pricina procedurilor birocratice, copiii să nu aibă de suferit, dar nici să nu primească produse de calitate.

Pe această cale Borboly Csaba face apel la părinți de a semnala comisariatului de protecția consumatorului (telefon 0266 311 702), direcției de sănătate publică județeană (zona Ciuc: 0266 314 967; Odorhei: 0266 211 609) și direcției sanitar veterinare și pentru siguranța animalelor problemele în ceea ce privește calitatea și cantitatea produselor furnizate copiilor lor. Despre procedura care trebuie urmată cei interesați vor fi informați, respectiv consiliul județean va continua demersurile necesare astfel ca elevii să primească produse de calitate.

Miercurea-Ciuc, 28 martie 2017


[ Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774