Eveniment sportiv de alergare montană: „Aleargă Hășmașii”

Comunicat de presă al Clubului Sportiv Minerul Bălan cu privire la evenimentul sportiv de alergare montană: „Aleargă Hășmașii”,

(0 Votări)66 vizualizări

Clubul Sportiv Minerul Bălan, anunță pe această cale finalizarea concursului de alergare montană: „Aleargă Hășmașii”.

Competiția, aflată la prima ediție, s-a desfășurat în data de 16 septembrie 2017 și a avut un număr de 68 participanți, bărbați și femei, inclusiv din Estonia și Franța. Vârsta concurenților a oscilat între 20 și 60 de ani, concursul desfășurându-se astfel pe mai multe grupe de vârstă.

Evenimentul sportiv a fost posibil datorită mai multor finanțatori și sponsori. În acest sens, Consiliul Județean Harghita,  în cadrul Programului anual de sprijinire a sportului, a finanțat activitatea, în urma declarării ca și câștigător a proiectului: „Aleargă Hășmașii Trail Race”, depus de către Clubul Sportiv Minerul Bălan.

Am fost sprijiniți de asemenea de către Direcția Județeană de Tineret și Sport Harghita, Primăria Orașului Bălan, SINOPTIX Brașov, Parcul Național Cheile Bicazului Hășmaș, Jandarmeria Harghita, Salvamont Miercurea Ciuc, Poliția Orașului Bălan, Asociația Jnepenii din București și Iași în Trail (Echipa „Ia Și Urcă” și Asociația „Mai Bine”).

Prin intermediul tuturor activităților desfășurate am încurajat adoptarea unui stil de viaţă activ, creşterea interesului asupra zonei, precum şi promovarea principiilor ecologice de vizitare a ariilor protejate şi nu numai.

Competiţia a avut loc în data de 16 septembrie şi s-a desfășurat în jurul oraşului Bălan, prin intermediul a două curse: Tura Mare ~ 26 km – timp limită 8 h; Tura Mică ~ 19 km – timp limită 6 h.

În activităţile de organizare, proiectul a angrenat aproximativ 40 de voluntari din rândul tinerilor din oraşul Bălan şi prietenilor acestora din Bucureşti și Brașov.

Concurenții au beneficiat de kit-uri cu materiale informative, de puncte de hidratare și alimentare pe traseu și o masă caldă făcută la ceaun la sosire, iar câștigătorii au fost premiați la final cu pachete constând în produse promoționale (medalii de lemn gravat, pietre de mină fixate artizanal pe suport de lemn), alimente și sume de bani. Lista participanților și rezultatele competiției pot fi vizualizate la adresa de Internet: http://aesh.eu/ro/alearga-hasmasii/rezultate/.

În tot procesul de organizare al evenimentului s-a pus un mare accent pe folosirea materialelor regenerabile și pe utilizarea unor surse de hrană naturală și sănătoasă pentru participanți.

Felicităm participanții, mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizare și în promovarea evenimentului şi ne exprimăm speranţa că vom reuşi organizarea și în anul 2018 a competiției de alergare montană: „Aleargă Hășmașii”.

 

Clubul Sportiv Minerul Bălan,
Bratu Sergiu Doru


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774